Workshop straatfotografie Bas Losekoot & Nikon – 18 nov

Christiaan de Groot

Workshop straatfotografie Bas Losekoot & Nikon – 18 nov

Gratis workshop straatfotografie in Amsterdam op 18 november door Bas Losekoot i.s.m. Nikon. Schrijf je nu in, maar 16 plaatsen beschikbaar.

Gratis workshop straatfotografie in Amsterdam op 18 november door Bas Losekoot i.s.m. Nikon. Schrijf je nu in, maar 16 plaatsen beschikbaar.

Bas Losekoot werkt als portret- en documentair fotograaf en heeft zijn liefde voor cinema- en studiowerk op een verrassende manier weten te combineren in zijn straatfotografie. Voor zijn - Urban Millennium Project - fotografeerde hij onlangs in 9 megasteden met off-camera flits techniek. In 2020 verscheen hiervan zijn eerste monografie - Out of Place - bij Kehrer Verlag

Dit jaar had Bas een grote overzichtstentoonstelling van dit project in Museum MORE, het grootste museum voor Modern Realisme. Bij deze tentoonstelling genaamd - Streetview - is een publicatie verschenen inclusief voorwoord door Artistiek Directeur Maite van Dijk en een het essay van Ilja Leonard Pfeiffer. Het boek is uitgegeven door Lecturis.

Onlangs was zijn werk te zien in Museum Helmond en is zijn werk opgenomen in het zojuist verschenen boek - Reclaim the Street - bij Thames & Hudson

In deze workshop zal Bas ingaan op zijn concept, werkwijze maar ook inspiratie bronnen uit de stadsfotografie.

Bas gaf eerder lezingen in o.a. The Photographers Gallery London, Three Shadows Gallery China, Fotokasteel Woerden, Concertgebouw Brugge, Pakhuis de Zwijger en workshops in samenwerking met: LUCA School of Arts Genk, The New School Amsterdam, Fotoacademie, Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en Nikon Nederland. 

Meer info op: www.baslosekoot.com, instagram: baslosekoot, een interessante mini-documentaire over zijn werkwijze en nog een korte film ism met Concertgebouw Brugge.

Hier nog een relevant artikel door Mister Motley, een mooi interview met het FD, het essay an Ilja Leonard Pfeiffer in NRC, of een heruitgave van dit artikel in de Volkskrant. Ook was Bas te horen bij Opium op Radio NPO 4 en luister vooral ook naar een zeer openhartig interview op met Frénk van der Linden op Kunststof.Het programma:

Zaterdag 18 november 2023,  Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, zaal ¨Flexruimte"

Inloop 9:45
10:00 - Introductie Bas Losekoot

 - presentatie van projecten Out of Place, Chicago, Tokyo, Het Parool Stadsbeeld Amsterdam 

- Straatfotografie les & geschiedenis straatfotografie

12:30 Lunchbreak (inclusief)

13:00 vertrek naar Damrak

13:30 - Demonstratie Off-Camera flits in straatfotografie

14:00 - Werken individueel of in teams onder begeleiding met praktische tips 

15:00 - Eventueel bekijken en bespreken resultaten 

16:00 - Einde


Hoe kom je bij de Tolhuistuin?

- Met het OV, vanaf Amsterdam Centraal station aan de achterzijde de boot naar Buiksloterweg. 

- Met de auto, De dichtstbijzijnde parkeergarage is onder de A’DAM Toren, Overhoeksplein 5,1031 KS. Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar het Paviljoen. Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum, Oosterdokstraat 150. Neem dan de pont naar Buiksloterweg te nemen aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.

Inschrijven

De workshop is GRATIS en alleen toegankelijk voor leden van de Masters met een Basic, Basic+ of Master membership. 

Er zijn 16 plekken beschikbaar.

Niveau: medium tot gevorderd, kennis van manueel instellen van je camera

Op deze dag kunnen deelnemers ook kennismaken met de nieuwste Nikon apparatuur en is Nikon NPS / Nikon School aanwezig om deelnemers te begeleiden. Ook als je niet met Nikon fotografeert dan ben je van harte welkom. Wil je deelnemen? Neem dan vooral je flitser en draadloze trigger mee indien je die hebt.  Er is tijdens de workshop een beperkt aantal flitsers te leen. 

De workshop wordt gesponsord door Nikon NPS, kosten voor deelname zijn hierdoor gratis

Er wordt alleen een vergoeding gevraagd van €15 ex BTW voor thee/koffie en lunch in de Tolhuistuin te Amsterdam.

Ben je nog geen lid van de Masters en wil je toch naar deze workshop komen? dan kan je hier een lidmaatschap afsluitenBlijf op de hoogte en zet alle aankomende events van de Masters automatisch in je agenda door op een van de onderste iconen te klikken:

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo

Alle Masters Events op een rij

Online fotobespreking
27 mei 2024 | Bootcamp 2.0, Meetup & BBQ
Masters Bootcamp – nieuwe data!
Workshops voor trouwfotografen – Een complete lijst
Nieuwjaarsborrel, Prijsuitreiking 2023 & Feest 10 jarig bestaan – Do 11 jan 2024
Masters Bootcamp – 21 dec 2023
Trouwfotografie conferentie “Fearless Masters” op Kreta – 16 & 17 april 2024
Workshop straatfotografie Bas Losekoot & Nikon – 18 nov
Mentoring & Award begeleiding – Isabelle Hattink

Leave your Comment