Workshops voor trouwfotografen – Een complete lijst

Masters of Wedding Photography

Workshops voor trouwfotografen – Een complete lijst

Om te groeien als fotograaf is het goed om af en toe een trouwfotografie workshop te doen, of een workshop om een betere ondernemer te worden, of een combinatie van beide. Wij hebben in onze community gevraagd welke workshops zij allemaal gevolgd hebben en deze voor jou een op rijtje gezet. Een compleet overzicht van de beste trouwfotografie workshops in binnen- en buitenland!

Om te groeien als fotograaf is het goed om af en toe een trouwfotografie workshop te doen, of een workshop om een betere ondernemer te worden, of een combinatie van beide. Wij hebben in onze community gevraagd welke workshops zij allemaal gevolgd hebben en deze voor jou een op rijtje gezet. Een compleet overzicht van de beste trouwfotografie workshops in binnen- en buitenland!


Welke Trouwfotografie & Bruidsfotografie workshops zijn er allemaal?
Zet goed op een rijtje wat je wil leren. Is het op technisch vlak, op gebied van workflow of meer business gerelateerd? Wil je een andere doelgroep gaan bereiken? Vind je het lastig om je prijzen te verhogen of lukt het je maar niet om de juiste klanten aan te trekken? Allemaal belangrijke onderdelen om mee te nemen in je uiteindelijke keuze.

Workshops voor trouwfotografen

Hieronder hebben wij een lijst opgesteld met fotografen die workshops trouwfotografie aanbieden. Deze lijst is heel divers, tenslotte hebben we allemaal een ander niveau, een andere smaak en zal je moeten kiezen voor een workshop die goed bij je past.
Veel fotografen bieden verschillende bruidsfotografie workshops aan. Om een goede keuze te maken welke workshop het beste is voor jou, is het belangrijk dat je zoekt naar een fotograaf wiens stijl van fotograferen bij jou past, of waar je meer van wil leren. Het is echter geen garantie dat een fotograaf die die zelf succesvol is ook een goede workshop kan geven.

Wat kost een trouwfotografie of bruidsfotografie workshop?

Voor een goede workshop trouwfotografie betaal je al snel tussen de 400 en 2000 euro, afhankelijk van de hoeveelheid dagen, de locatie en het niveau. Misschien zijn er wel goedkopere workshops te vinden maar dan zullen die minder lang zijn en zal er minder waardevolle informatie gedeeld worden. Ook zijn er duurdere workshops te vinden die gegeven worden door topfotografen op mooie locaties, vaak in het buitenland, voor meerdere dagen, waarin alle facetten van de fotografie en het ondernemerschap besproken worden. Kijk dan ook goed wat allemaal inclusief de prijs is zoals overnachtingen, eten en drinken tijdens de dagen van de workshop.

Groeien door een workshop trouwfotografie

Het niveau van de workshop moet daarnaast ook passen bij je eigen niveau. Als je zelf beginnend trouwfotograaf bent, dan zal je ook een workshop moeten vinden die daar op aansluit. Vaak hebben de workshops in hun beschrijving wel iets staan voor welk niveau de workshop bedoeld is. Dus scroll de lijst maar lekker door, bezoek hun websites, hun Masters profiel en kies een workshop die bij je past.
We hebben ook een aantal workshops toegevoegd die van waarde zijn om een goede onderneming te runnen als trouwfotograaf. Om succesvol te kunnen zijn als trouwfotograaf is het ondernemen namelijk minstens zo belangrijk als het fotograferen!
Heel veel succes!


Masters Bootcamp

De Masters Bootcamp is een dag vol praktische tips van de beste leraren in de trouwfotografie branche. Een workshop als geen ander. Deze dag zal je een boost geven die zowel je fotografie, als je onderneming naar een hoger niveau brengt. 


Get Ready Workshop

2 daagse workshop documentaire fotografie 11-13 maart 2024

We beloven je de perfecte balans tussen verdieping, inspiratie en ontspanning, in een veilige omgeving op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

Wat je mag verwachten? Twee volle dagen onder leiding van Els Korsten (winnaar Masters of Wedding Photography 2021 en 2023) en Leonard Walpot, die hun jarenlange ervaring en expertise over documentaire fotografie met je delen.

Kortom, bereid je samen met ons voor op een seizoen vol prachtige verhalen en onvergetelijke momenten.


No Guts No Stories

Ben je ook klaar met:

  • Blokkades en blinde vlekken, en niet weten waar je ware talent ligt?

  • Geposeerde, veilige foto's die vooral binnen je comfortzone blijven?

  • Vastzitten in een doodlopende weg en steeds jezelf herhalen met dezelfde trucjes?

  • Onzekerheid voelen en denken: "Ik kan dit niet, ik ben niet goed genoeg"?

  • Het gevoel hebben dat je alleen bent en ronddobberen in de grote markt van fotografen?

  • De routine ervaren, terwijl je ooit zo enthousiast begon?

Dan is deze workshop voor jou!

Arjan van der Plaat

Arjan van der Plaat helpt jou graag verder te ontwikkelen als trouwfotograaf. Het samenvoegen van zijn vaardigheden als docent en zijn kennis als bruidsfotograaf bleek een geweldige combinatie te zijn om andere fotografen te kunnen helpen. Hij biedt verschillende workshops bruidsfotografie aan.  

Zo kan je kiezen voor een workshop Live training. Dan gaat Arjan met jou mee naar een van jouw bruiloften als tweede fotograaf en word je de hele dag begeleid. Ook kun je kiezen voor een complete workshop bruidsfotografie, een workshop om je portfolio op te bouwen en een workshop over marketing en ondernemen als trouwfotograaf. 

"Wat een open en eerlijk verhaal van Arjan! De workshop was erg afwisselend. Arjan geeft veel voorbeelden. Extra fijn is dat daarbij ook alle camera instellingen worden gedeeld, dit gaf me veel houvast tijdens mijn eigen opdracht. Tussendoor zijn er oefeningen waarmee ik me kon voorbereiden op mijn eigen bruiloft. De oefeningen in het praktijkboek kon ik na de workshop verder afmaken en de dag voor de bruiloft kon ik alle belangrijke punten nalezen in het praktijkboek. Voor mij was dit de perfecte voorbereiding op mijn eerste bruiloft. Een aanrader!" - Louise Smeets


Luther Hartog

Luther biedt een journalistieke bruidsfotografie workshop aan. Het is een combinatie van van een workshop en mentoring die specifiek gaat over het leren maken van originele, verhalende en fijngevoelige beelden.  De focus van het leerproces ligt op beter kijken, anticiperen en het vangen van moment. Het is bedoelt voor bruidsfotografen die uitermate gemotiveerd zijn om het maximale uit zichzelf te halen.

Het moet een diepe ervaring worden. Een ervaring die laat zien op welke manier Luther bruidsfotografie in al zijn aspecten benadert op een journalistieke wijze.
De workshop zal geen eenrichtingsverkeer zijn, maar een organische bijeenkomst waarbij je echt contact maakt met elkaar. Daarnaast wil Luther jou leren kennen. Als bruidsfotograaf, maar ook als persoon. Het is voor hem essentieel om je niet alleen met een hoop kennis naar huis te sturen, maar dat je gecoacht wordt in de tijd na de workshop.Marieke Zwartscholten

De Get Real van Marieke Zwartscholten richt zich op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie. Word je vaak geroemd voor je momentfoto’s, maar wil je dat minder het gevoel hebben van ‘toeval’ en ‘geluk’?

Deelnemers beginnen zelf met een theoretisch video-gedeelte. Daarna is er de Get Real Dag met 2 deelnemers of een Get Real Weekend met 4 of 5 deelnemers. Beide bestaan uit het fotograferen van persoonlijke opdrachten en het uitgebreid bespreken van de foto's.

Marieke heeft veel awards gewonnen, is zelf jurylid geweest en heeft veel ervaring in het onderwijs. Ze begeleidde al succesvol ruim 75 professioneel (vaak trouw)fotografen met de Get Real.

"De opdrachten, de feedback, de sfeer, de goede maar respectvolle kritiek van Marieke zelf, eigenlijk alles was gewoon helemaal goed! Deze workshop legt overduidelijk de focus op journalistiek fotograferen – en Marieke is daar echt een expert in. Daarnaast is Marieke erg goed in uitvinden wat elke persoon ook op een persoonlijk vlak tegenhoudt om nóg beter te worden, zodat je juist daar aan kan werken – echt een eyeopener! Je gaat gegarandeerd vol inspiratie weer naar huis." - Teun Bakker


Sander van MierloJe weet dat het makkelijker kan en dat het toch eigenlijk niet moeilijk moet zijn om flitsers te gebruiken, maar het lukt je gewoon niet. De flitser(s) doen niet wat jij wilt en je resultaten zijn niet de kwaliteit die je graag wilt opleveren aan je klanten.
Na deze cursus zul je nooit meer thuiskomen met het gevoel dat het beter had gekund of wetende dat het veel mooier kon met een minder hoog ISO bereik (ruis/korrel). Sander gaat alle angsten of moeilijkheden die je op dit moment nog hebt over flitsers bij je wegnemen. Jarenlange ervaring die Sander heeft opgedaan tijdens bruiloften en feedback van eerdere cursisten, is verwerkt in deze bomvolle en enorm waardevolle ‘online flitscursus. Geen geheimen, geen technische blabla, alles maar dan ook echt alles gaat met je gedeeld worden.


Marnix de Stigter

Marnix biedt verschillende soorten workshops aan, veel hiervan zijn 1 op 1. 

Kijk op zijn website voor het aanbod.


Dianne Bouman

Dianne Bouman is een award winnende fotografe die al honderden bruiloften heeft gefotografeerd. Na jarenlang heel veel cursussen gegeven te hebben aan zowel hobby- als professionele fotografen besloot ze het grootser aan te pakken. In juni 2021 lanceerde ze de ByDianne Academy. 

ByDianne Academy is een platform voor fotografie liefhebbers waar je online cursussen kan volgen. Met Dianne's jarenlange ervaring als fotograaf weet ze zowel de hobby- als professionele fotograaf op de juiste manier aan te sturen en te helpen naar het volgende niveau.

"18 Februari een workshop gevolgd bij Dianne gevolgd. Wat een geweldige informatie heeft ze met ons gedeeld! Info waarmee je gelijk zelf aan de slag kunt en waarmee je je fotografie niveau echt per direct mee kunt laten groeien! Dianne dikke dankjewel voor alles." - Marielle van Dijke


Jill Streefland

ISO, sluitertijd en diafragma. Het zijn slechts een paar fotografie termen waarbij het je al kan gaan duizelen.

De automatische stand van je camera lijkt in het begin super handig, tot het moment dat je echt zelf de regie wil nemen en die automatische stand dus eigenlijk heel onhandig is.

Veel of weinig scherptediepte, de belichting en compositie zijn zo bepalend voor je beeld en Jill gaat je helpen om de basistechnieken onder controle te krijgen. Persoonlijk, praktijkgericht en met een enorme dosis enthousiasme.

De workshop fotografie basis is een intensieve privé workshop en is zowel in modules als in een complete opleiding beschikbaar. Denk bijvoorbeeld  aan de losse module editing.

Heleen Klop

De workshop Moment Design is dé workshop voor fotografen die voor echte momenten gaan! Zoals muziek je in een bepaalde stemming kan brengen, zo kan een mooie foto je echt raken. Heleen Klop beoefent deze speciale techniek alweer sinds 2013 en wil Moment Design als een olievlek verspreiden. Bij Moment Design gaat het om connectie. Connectie met jezelf, connectie met je klant, klanten met elkaar en om echte momenten creëren. Geen onpersoonlijke, oppervlakkige reportage maar het gaat meer de diepte in. Deze workshop wordt al sinds 2012 gegeven en meer dan 500 fotografen zijn je voorgegaan. De workshop is tijdloos, verrassend, goed verzorgd en het is een solide basis voor je toekomstige (bruids-)reportages. Deze workshop is voor fotografen die zeer geïnteresseerd zijn in het vastleggen van natuurlijke en eerlijke emoties. Aan de hand van voorbeelden, beeldmateriaal en oefeningen worden technieken uitgelegd waardoor je dit zelf ook kunt bereiken. Ook zullen we in de praktijk de technieken gaan oefenen. Dan zie je hoe goed het werkt. De groep blijft klein, en zal altijd persoonlijk zijn centraal in Utrecht.

“Het was een leerzame workshop! Echt praktische in formatie waar ik wat mee kan. Ook de fotosessie vond ik een geweldige ervaring. Zo kon je meteen aan den lijve ervaren wat Moment Design doet met mensen. Mooie locatie, door de huiselijke omgeving voelt het ook vertrouwd. Wil je van een “gewone” fotoshoot een bijzondere gebeurtenis maken, waarin  mensen zichzelf kunnen zijn en je hun oprechte emoties naar boven kunt halen? Dan moet je zeker de workshop Moment Design overwegen!” Mieke


Mind the Moment 

Mind The Moment is een collectief van vier award winnende fotografen uit België die naast hun fotografie ook workshops voor trouwfotografen aanbieden. Ze geloven dat elke fotograaf een eigen stem heeft, maar weten ook hoe moeilijk en overweldigend fotografie kan zijn. Ze willen je daarom graag helpen en bieden verschillende workshops aan om jou vooruit te helpen. 

De Mind The Moment workshop is een 3-daagse intensieve opleiding die je alle tools geeft die je nodig hebt om naar een hoger niveau te komen. Daarnaast geven ze One Day workshops waarbij je kan leren boeiende portretten te maken of met flitsers te werken.  

"Mind the moment was voor mij de opleiding die ik nooit gehad heb. Nu voel ik weer controle over situaties en word ik weer verrast door mijn eigen beelden. De workshop heeft me echt geholpen “licht’ te zien waardoor ik mijn plezier in fotografie volledig terug heb. De mentoren vormen een sterk team en ze hebben deze midweek erg goed georganiseerd. Ik kan het iedere huwelijksfotograaf aanraden. - Nina Tulp


Anouk Wubs

WORKFLOW, SOCIAL MEDIA, EDITEN, TARIEVEN, KLANTEN WERVEN, LENZEN EN NOG VEEL MEER
Al mijn tips, tricks en tools ga ik vertellen tijdens deze workshop. We gaan samen aan het werk, ik neem je mee in de wereld van trouwfotografie en zorg dat je vol inspiratie, ideeën en een plan van aanpak naar huis gaat. Want hoe stel je nu pakketten vast met bijpassende tarieven, welke lenzen gebruik je voor welke momenten, hoe kan je meer uit je bewerking halen, hoe kan je efficiënt gebruik maken van social media en nog meer van dit soort relevante vragen zullen we behandelen.


Serge Smulders

Next Gen. photographers helpt jou graag creatiever te worden in je fotografie.
Tijdens bijvoorbeeld het drie maanden traject Next level trouwfotografie wordt er veel aandacht besteed aan uniek en creatief zijn.

Je leert vernieuwend te zijn, zodat geen bruidsfoto hetzelfde is. NexT Gen. photographers staan bekend om leergierigheid, open staan voor feedback en zijn doorzetters. Jij, als fotograaf zal zelf de stap moeten zetten en de uitdaging aangaan. Met Next Gen. leer je jezelf uit te dagen om naar een next level te gaan.

Serge Smulders gaat jouw motiveren in plaats van inspireren tijdens zijn workshops bruidsfotografie. Zelf heeft Serge bij veel workshops gemerkt dat de workshopleider hem aan het inspireren was met zijn beelden. Als hij dan enthousiast naar huis ging, lukte de volgende dag niks. Met dit traject wilt hij ervoor zorgen dat die jou niet overkomt. Hij gaat daadwerkelijk naast jou staan en je begeleiden naar het eindresultaat zodat jij zelf bereikt wat jij wil!

“Als je een workshop over trouwfotografie wil volgen dan is Next Level trouwfotografie een must voor iedere trouwfotograaf! Al ben je beginner of verder gevorderd Serge zorgt ervoor dat je rugzak extra wordt gevuld. Je volgt diverse workshops online als zowel real-life in drie maanden tijd. Serge is echt een fantastische fotograaf die alles met je deelt en ook super enthousiast is en je alles wil vertellen.Daarnaast trekt hij je uit je comfortzone om dingen te doen in plaats van te kijken hoe het gedaan wordt. Hij heeft alle tijd voor je tijdens deze workshop. Mijn rugzak was al redelijk gevuld maar door Serge is hij bijna vol.”  -Twan Gevers


Annemarie Dufrasnes

Annemarie biedt verschillende 1 op 1 workshops aan, o.a. basis fotografie en "next level". Kijk op haar website voor het aanbod.


Corrine Ponsen

Corrine geeft je tijdens deze flitstraining een kijkje in haar keuken. Haar mening is dat flitsen superleuk is en dat je er een wereld voor je open gaat als je eenmaal goed met je flitser(s) overweg kan. In Jip en Janneke taal legt ze uit hoe je handmatig flitst en ze laat vele voorbeelden zien die ze zelf heeft gemaakt op bruiloften.


Gaby Van Gerrisheim Ermstrang

Gaby bied meer dan 10 verschillende workshops aan, van basis fotografie tot gevorderd en nabewerking in Lightroom. Kijk op haar website voor het aanbod. 


Peter Lammers

Deze workshop is bedoelt voor iedereen die serieus aan de slag wil gaan met bruidsfotografie en mikt op een jaaromzet van € 15.000 tot € 95.000.

Er zijn superveel fotografen die (af en toe) een bruiloft fotograferen en de concurrentie is moordend. Om succesvol te zijn is er meer nodig dan het kunnen maken van mooie foto’s. Aan de hand van Peters unieke framework bouw je in één weekend keihard aan alle facetten van je eigen bedrijf. Je gaat ook een hele dag fotograferen zodat je met een gevuld portfolio naar huis gaat en meteen tof werk kunt laten zien. Alles wat Peter bij zijn eigen start ruim vijftien jaar geleden graag had willen weten komt aan bod.

" Wauw Peter! Dankjewel voor de ontzettende leerzame weekend workshop. Je hebt me zo veel zelfvertrouwen, inzichten en ideeën geven! Voor iedereen die twijfelt om de weekend workshop te gaan volgen, of je nu nog géén bruiloften hebt gedaan of al even bezig bent, twijfel of wacht niet. Je krijgt van deze workshop écht geen spijt!! " 

- Sabrine Reitsema


Arno de Bruijn

De #BeCreative workshops helpen je meer uit je trouwfotografie te halen en betere, professionelere en creatievere foto's te maken. Met één van de #BeCreative (online) workshops kan Arno als gepassioneerd en ervaren trouwfotograaf, jou daar bij helpen.

Je leert in deze workshops alles wat je moet weten om een creatieve en succesvolle fotograaf te kunnen worden. Je beelden zullen creatiever worden, de composities dynamischer, je gaat je onderscheiden met je beelden en blijft toch binnen je eigen stijl. Je leert andere foto's te maken dan de rest en zet zo een enorme stap in je ontwikkeling.

"Wat is er mooier dan de liefde vast te mogen leggen? En dan ook nog op zo’n creatieve manier! Wat een geweldige eigen stijl heb je Arno, leuk om het ook eens vanuit jou creatieve kant te mogen zien!"  - Topfotograaf William Rutten


Nienke Koedijk

Leer in 3 weken te fotograferen vanuit je intuïtie.

Ben je op zoek naar een diepere laag in je fotografie? Heb je het gevoel dat je je niet helemaal kan uitdrukken zoals je wil met je foto’s? Of ligt je camera al een tijdje stof te verzamelen omdat je geen inspiratie voelt?

Deze drie weken durende workshop haalt je uit je verveling, vermoeidheid en gebrek aan creativiteit. Je zal leren je instincten te volgen en je zal zien dat je geen ‘inspiratie’ nodig hebt om je camera op te pakken en betekenisvol werk te maken. Na deze workshop heb je kanten van jezelf als fotograaf ervaren die je nog nooit ervaren hebt en je zal begrijpen dat je altijd kan creëren, ongeacht de omstandigheden. En dit alles terwijl je je eigen unieke creatieve visie versterkt.

"Lieve Nienke - Ik zou nooit de vrijheid of de stem hebben gevonden om te fotograferen zoals ik dat heb gedaan als ik jouw workshop niet had gevolgd. Het was zo bevrijdend om mezelf toe te staan om vanuit mijn gevoel te fotograferen en om de structuur en regels die ik zo gewend ben te volgen opzij te zetten. Je gaf me een veilige ruimte die niet alleen artistieke vrijheid aanmoedigde, maar ook ruimte bood voor experiment en verkenning zonder angst voor oordeel - vooral van mezelf. Door je positieve en welbespraakte woorden, je diepgaande feedback en je gave van verbinding, heb je me het vertrouwen gegeven om te creëren zonder verontschuldigingen, onrust of onzekerheden. Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor."


AshVin Ghisyawan

Wil jij je zelf ontwikkelen in de fotografie of ben je al een professional maar loop je vast in jouw groei? Dan is Totaalfotografie iets voor jou.
Voordat AshVin Ghisyawan succesvol fotograaf werd heeft hij Maatschappelijk werk & Dienstverlening gestudeerd en de Post Hbo Systeem therapie. Hierdoor is hij zeer gedreven en ervaren in het coachen van mensen. Ashvin luistert graag naar de wensen en leerdoelen van zijn cursisten en kan snel onderliggende problemen analyseren. Zo maakt hij samen met zijn cursisten een op maat gemaakte plan van aanpak, die bij elke individuele cursist past.

”Naast ruime technische kennis en creativiteit, beschikt Ashvin over analytisch vermogen en coachingsvaardigheden; een vrij unieke combinatie. Zijn mentoring is meer dan het delen van informatie. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk vooraf krijgen, aanzetten tot actie, buiten je comfort zone brengen, (door-)vragen en meedenken over de doelen die jij wilt bereiken. En alsof dat nog niet genoeg is: hij is een positief ingesteld persoon zonder oordeel en stuurt je achteraf een digitale opname van de sessie(s). Kortom: een super mentor!" - Lia Zaal


Erika Floor

Dit is een workshop gericht op het maken van storytelling wedding photography. Als je naar Erika Floors werk kijkt, dan zul je merken dat de focus ligt op het vertellen van het verhaal van haar bruidsparen, vol emoties en sfeer. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van licht, of juist de afwezigheid ervan. Met haar fotografie wil ze op een artistieke manier je laten zien, voelen en proeven hoe een dag is.

Erika leert je hoe je het verhaal en de sfeer van een dag op de juiste manier kan overbrengen. De workshop zal een investering zijn in je fotografie en werkwijze aan het begin van het nieuwe seizoen, om te reflecteren maar vooral om klaar te stomen. Inspiratie om jezelf aankomend jaar verder te pushen, jezelf naar een hoger niveau te tillen.  Je krijgt tips om dichterbij je bruidsparen te komen om die juiste connectie te maken, wat je terug zult gaan zien in je werk. Erika zal volledige openheid geven in haar werkwijze, en je bent vrij om te vragen wat je wilt. 


Jills photography

Wil je graag bruiloften fotograferen maar mis je nog kennis hierover of wil je bruidsfoto's toevoegen aan je portfolio? Dan is de groepsworkshop bruidsfotografie van Jills photography iets voor jou. De workshop vind plaats in een kleine groep, op een trouwlocatie. Je leert samen met en van andere fotografen. Tijdens de workshop oefen je door een styled wedding te fotograferen om je portfolio uitbreiden. Na afloop van de workshop is er nog een contactmoment om je te helpen bij het bewerkingsproces en feedback op jouw werk.

"Afgelopen zaterdag de workshop bruiloft fotografie gevolgd bij Jill. Dit was echt tot in de puntjes goed verzorgt. Vooraf duidelijk alle informatie van waar het was, tot wat je kon verwachten en wat je moest meenemen. De dag zelf werd je warm ontvangen, ruimte voor vragen en opmerkingen. Lekker veel tijd om verschillende prachtige settings te fotograferen. Jill liep rond om iedereen echt te helpen waar nodig en mee te kijken. Super veel goede en fijne tips gehad. Echt aan enorme aanrader!!!" - Fem JongenelenAndere waardevolle workshops voor trouwfotografen

 

Joke Troost - Marketing

In een paar dagen tijd posities en zelfs hele pagina’s stijgen in Google. Wist je dat SEO helemaal zo moeilijk niet is? Je moet gewoon even weten wat je moet doen en hoe. En je moet er TIJD voor nemen. Tijdens deze 4daagse SEO training laat Joke Troost zien hoe je in 1 dag tijd vindbaar wordt in Google. Schaf de training aan en kijk meteen!

In deze 4daagse SEO workshop geeft Joke een uitgebreide en stevige training om je precies te vertellen wat je moet doen om hoog te scoren in Google. Ook krijg je van elke sessie een handout én een mail met opdrachten en tools om zelf aan de slag te gaan.


ByNadia

De Awesome Albums training van Nadia is al sinds 2015 een begrip onder bruidsfotografen. Tijdens deze 1-daagse mega-intensieve training leer je hoe je je omzet flink kunt verhogen. Hoe? Door middel van je bruidsalbums en feel-good verkooptechnieken! 

Dus wil jij op een relaxte, niet-opdringerige manier meer omzet maken? Nemen jouw bruidsparen vaak geen album af, of blijft je omzet hangen onder de ca €700-800 per album? Dan is deze training voor jou.

Nadia heeft al meer dan 100 fotografen uit België & Nederland begeleid naar betere albumsales, en ze geven gemiddeld een 8.9 als waardering. Het blijkt minder ingewikkeld en leuker te zijn dan gedacht, en de hoge omzetten achteraf maken dat de deelnemers laaiend enthousiast zijn.

"Een enorm inspirerende dag. Ik kan alleen maar zeggen; ga deze workshop volgen! Het geeft je zoveel inzicht in je werkwijze, manier van denken/handelen en vooral veel handvatten om je systeem te optimaliseren en te verbeteren. Zodat je echt meer tijd overhoud, meer geld kunt verdienen, maar bovenal; meer inzicht krijgt in waarom je welke stappen op een bepaald moment moet nemen. Je wordt je bewust van de mogelijkheden om meer albums te verkopen op een fijne, goede manier, met respect voor je klant en voor je bedrijf. Een eye opener en echt elke cent waard." - Wianda Bongen


Karin Verhoog

Mensen op een natuurlijke manier fotograferen heeft alles te maken met contact. Tijdens Karins workshop Introductie Moment Design leert ze je je hoe je dit contact maakt. En vooral: hoe je ervoor zorgt dat de mensen vóór de camera met elkaar in contact zijn. Zo ontstaan hele bijzondere momenten en échte emoties. Dat maakt jouw foto’s krachtiger, sprekender. Ze vertellen een verhaal. 

De workshop Introductie Moment Design is bedoeld voor beginnende en ervaren fotografen die zichzelf willen verbeteren en meer uit hun foto’s willen halen. Fotografen die in een ontspannen sfeer échte emoties willen vastleggen. In een workshop van 1 dag deelt Karin haar ervaringen als Moment Designer en laat ze je zien hoe deze fantastische techniek werkt. 

"Ik heb bij Karin een workshop Moment Design gevolgd. Nieuwe inzichten gekregen en vooral heel veel nieuwe dingen geleerd. Het onderwerp was voor mij onbekend, maar het wekte wel mijn nieuwsgierigheid op. Ik heb geen spijt dat ik deze workshop heb gevolgd, het heeft er juist voor gezorgd dat ik anders naar een koppel kijk en ook dat je emoties op een puurdere manier kunt vastleggen. Ze had ons super veel informatie gegeven en stond voor alle vragen open. Zelfs na de workshop kun je terecht voor je vragen en problemen, dit zorgde voor een vertrouwde en open sfeer tijdens en na de workshop." - Fatima Zohra


Marjolijn Maljaars

Maljaars Fotografie geeft een unieke Workshop voor Day in the Life fotografie. Voor alle fotografen die graag meer willen weten over dit opkomende genre. Day in the Life fotografie wordt steeds populairder in Nederland en het is dan nu ook zeker de moeite waard om je kennis hierover te vergroten. 

Ben jij ook geïnteresseerd in Day in the Life fotografie ? Of misschien ben je fotograaf en wil je graag de alledaagse momenten van je eigen gezin vastleggen ? Dan is deze workshop zeker geschikt voor jou.

Geen geposeerde settings, geen lifestyle maar pure documentaire dat is waar het bij Day in the Life fotografie om draait. In deze workshop krijg je heel veel informatie om te zorgen dat je goed voorbereid op pad kunt bij een Day in the Life reportage. Marjolijn wil jouw graag een eind op weg helpen door al haar kennis met jou te delen.


Slimme Z

Ontbreekt het jou aan inspiratie voor jouw social media-kanalen? Herkenbaar, elke ondernemer worstelt hiermee. Je wilt wel schrijven, maar het lukt je niet. 

Een social media-post maken schiet er vaak bij in; je hebt geen tijd of weet niet wat je moet posten. Komt morgen wel, denk je. Maar een week niet gepost, is een week niet zichtbaar voor je doelgroep. Stop daarom met uitstellen en schakel de hulp van SlimmeZ in voor je social media. Met een kop koffie en een paar rake vragen halen zij informatie bij jou op en zetten jouw boodschap daarna helder op papier.


The Confetti Collective

Wil jij ondernemen vanuit hoe jij je leven voor ogen hebt en een bedrijfsconcept uitzetten dat hierbij past?

Met het programma Blooming Business Academy leer in 8 weken om jouw bedrijf vanuit nieuwe ogen te bekijken. Je gaat aan de slag om vanaf nu jouw bedrijf in te richten op een manier die ervoor gaat zorgen dat jouw bedrijf ondersteunend is voor het leven dat jij graag wilt leven. 

"Cynthia van The Confetti Collective is zo'n steun voor mij geweest tijdens onze sessies! Zij heeft mij gemotiveerd om groter en gedurfder te denken op een manier die goed bij mij past. Cynthia luisterde naar wat ik nodig had en gaf waardevolle tips. Ze is niet alleen heel lief en aardig als persoon, maar ze weet ook veel van ondernemen en de stappen richting succes! Ik merk dat ik sinds The Confetti Collective echt gegroeid ben. Niet alleen met mijn bedrijf, maar ook als persoon!" - Ciska


Geluksfabriek

Dit online business programma is een goede en doeltreffende training waarbij je kan werken aan jouw Businessstrategie.

De online training bestaat uit verschillende modules. Je begint met inzicht krijgen in jezelf en jouw bedrijf: hoe wil jij precies in het leven staan?
Daarna ga je het hebben over de dingen waar jij nu écht gelukkig van wordt en hoe jij dat kunt omzetten naar een succesvolle en ijzersterkte Business. Door middel van verschillende opdrachten werk je langzaam toe naar het bereiken van je doelen en focus je op jouw mindset, succes en geluk.

"Ik ben zo blij dat ik naar de business boost ben gekomen. Ik heb in 1 dag zoveel geleerd over mijzelf en mijn bedrijf. Je hebt mij geleerd om te geloven in jezelf en vooral dicht bij jezelf te blijven. Daarnaast heb jij naar boven gehaald wat ik diep van binnen al een tijdje wilde gaan uitspreken/doen. Dankzij jouw coaching weet ik welke stappen ik mag gaan nemen en kom ik werkelijk tot actie. Dank je wel voor je betrokkenheid, kennis en enthousiasme!" - Ellen Oosting


Charlotte Meindersma

Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch advieskantoor voor de creatieve sector en ondernemers. De medewerkers zijn zelf creatieve ondernemers en ze begrijpen daarom precies waar jij als ondernemer mee te maken krijgt en denken graag met je mee over de beste oplossing.

Charlotte's Law opgericht door jurist en fotograaf Charlotte Meindersma. Ze wordt ook wel 'de social media jurist van Nederland genoemd', omdat ze veel weet van de juridische kant van social media, zoals ateursrecht, merkenrecht, portretrecht, privacy en reclamerecht. Heb jij een vraag, probleem of wil je sparren? Dan schenkt ze graag oploskoffie. De koffie die (bijna) alles oplost. 

"Elke keer als ik ‘iets juridisch’ nodig heb, of dat nu een update van mijn Algemene Voorwaarden is of hulp bij een schending, schakel ik Charlotte in. Ze is altijd eerlijk, helder in het managen van verwachtingen, geeft uitstekend advies en is recht door zee. En gewoon goed in haar werk. Altijd blij met Charlotte." - Cynthia Schultz


Humanication

Wil jij jouw zelfkennis vergroten, contra productieve patronen doorbreken en leren te realiseren wat echt belangrijk voor je is? Dan is Humanication misschien wat voor je. Humanication biedt oplossingen om een gelukkig en succesvol leven te creëren door middel van hun persoonlijke trainingen. Door de unieke trainingsmethode die gehanteerd wordt, gebruikmakend van Cognitieve Ervaringsleer (CBT), helpen ze jou meer geluk en succes ervaren in het leven.

"Deze training heeft voor mij als resultaat opgeleverd dat ik veel meer voor mezelf kan kiezen, mijn zelfvertrouwen is sterk verbeterd. Ik heb geleerd mijn angsten achter me te laten. Kortom deze training heeft me geleerd te genieten van het leven en positief vooruit te kijken." - Marion


Workshops trouwfotografie in het buitenland

 

TWO MANN

De Canadese trouwfotografen Erika en Lanny van Two Mann Studios hebben Two Mann U opgericht. Zij doen in deze workshop hun boekje open en leren jou een semester lang alles wat er valt te weten over huwelijksfotografie. Het doel is om fotografen te helpen beter, zinvoller en creatiever werk te maken.

Met een membership krijg je meer dan 50 uur aan video's om te kijken, zowel in het werkveld als achter de schermen, live Q&A's, Mindset, Workflows en een Privé forum.

"Vergeet wat je denkt te weten over trouwfotografie, kom met een open geest (en een notitieboekje) en laat 2MU binnen. Je komt voor de fotografie en blijft voor de levenslessen!"
- Ray Passy


Tyler Wirken

 

Tyler is een ervaren Amerikaanse trouwfotograaf en de oprichter van The Wirkshop Series. Hiermee biedt hij diverse “wirkshops” (zoals hij ze noemt) voor fotografen.

Je kan onder andere een workshop volgen met video lessen over 'real moment' fotografie. Ook kun je kiezen voor de workshop 'Art of the Moment', waarbij je in 4 online workshops een compleet kijkje achter de schermen van zijn proces te zien krijgt. Als laatste heb je nog de workshop ' Moments Bent' waarbij je in een serie van online videos het proces van Tyler Wirken kan volgen, terwijl hij een echte bruiloft van begin tot eind documenteert.

"Ik heb altijd al bruiloften willen fotograferen op de manier van Tyler, maar ik had geen idee hoe. Godzijdank maakt deze cursus het duidelijk en legt Tyler het aan je uit zodat je het begrijpt. Dit was het beste wat ik heb gedaan voor mijn bedrijf, maar ook voor mezelf. Ik kan niet eens uitleggen hoe hard je dit nodig hebt als je serieus bent over echte documentaire trouwfotografie. Leer van de beste!" - Aniya
Citlalli Rico

Citlalli Rico is een Mexicaanse trouwfotografe en geeft al bijna 10 jaar les aan fotografen. Haar aanpak is voornamelijk documentair en gericht op het creëren van betere verhalende beelden en het vastleggen van betekenisvolle en echte momenten. Met haar workshops helpt ze je graag om je huwelijksfotografie te verbeteren. 

Je kunt bij haar een online sessie van twee uur boeken waarbij ze je portfolio, website en sociale media bekijkt en beoordeelt. Ook kan je een dagje naar het zonnige Cancun gaan om live van haar te leren en fotografie oefeningen te doen.


Victor Lax 

Victor  is een Spaanse bruidsfotograaf en biedt een gepersonaliseerde coaching en mentoring aan voor trouwfotografen.

Je kunt kiezen voor een 4 dagen durende workshop bij hem thuis. Hij zal je alle in’s en out’s vertellen over hun manier van werken, maar zal ook je portfolio onder de loep nemen en je foto’s diep analyseren. In deze 4 dagen leert hij je over licht, zowel natuurlijk als kunstmatig, compositie, de juiste momenten, bijzondere portretten en de workflow en beeldbewerking. De laatste dag ga je op pad en meekijken hoe een echte bruiloft er aan toe gaat.

Daarnaast kan je ook een drie uur durende online mentoring en coaching voor huwelijksfotografen bij hem volgen. Hierbij kun je kiezen tussen 3 onderwerpen: Foto kritiek, post productie en visie.

"Als ik één woord zou mogen gebruiken om de workshop van Victor Lax te beschrijven, dan is het zeker: Inspirerend! Het was geweldig om te zien hoe hij denkt als hij fotografeert, hoe hij het licht ziet en gebruikt, hoe hij met zijn koppels werkt en hoe hij het verhaal vertelt. Ik denk dat hij op dit moment een van de beste fotografen ter wereld is, en ik ben erg blij dat ik naar zijn workshop ben gegaan en de kans heb gehad om van hem te leren! Ik raad zijn workshop absoluut aan aan elke fotograaf daarbuiten!" - Sabina Mladin


Jerry Ghionis

De Amerikaanse fotograaf Jerry Ghionis wordt beschouwd als een van de vijf beste huwelijks-/portretfotografen en -docenten ter wereld.

Als fotograaf, opvoeder, uitvinder en mensenvriend maakt zijn ervaring met rond de wereld reizen en zijn perspectief op de fotografie industrie hem een onschatbare bron van kennis, ervaring en wijsheid. Zijn invloed in de kunst van huwelijks- en portretfotografie en in het bedrijfsleven van fotografie is tegenwoordig overal in de industrie te zien.

Jerry Ghionis Photography Training biedt elke week nieuwe lessen over alle aspecten van portret- en huwelijksfotografie, van belichting en poseren tot zakelijke marketingtips. Volg Jerry terwijl hij echte bruiloften, boudoirsessies, modeshoots en meer fotografeert en profiteer van zijn decennialange ervaring.

"Jerry Ghionis Photography Training heeft de manier waarop ik denk en fotografeer veranderd. De informatie is uitstekend en is van toepassing op wat ik doe en wil doen. Ik geloof dat dit een belangrijke rol heeft gespeeld bij het veranderen van zowel de technische als artistieke aspecten van mijn fotografie." - John Scarpino


Daniel Aguilar

Daniel is een Amerikaanse trouwfotograaf die regelmatig 1 daagse workshops in het buitenland geeft.

Hierbij leert hij je onder andere over het gebruik van licht, omgaan met stellen, natuurlijk laten poseren, composities, lenzen en hoe je een verhaal met je foto's kan vertellen.Samo Rovan

'See The Big Picture Workshops' gaat over het versterken van je stem en visie als huwelijksfotograaf. 'See The Big Picture' gaat over je in staat te stellen om de echte bruiloft te zien.  Om echt vanuit je hart vast te leggen. Om je in staat te stellen boeiende afbeeldingen te maken die je nooit zal vergeten omdat ze jou unieke handtekening hebben.

De workshops bestaan uit een super intensieve training van 1 of 2 dagen. Hierbij leer je veel informatie, ga je actief fotograferen, creatieve oefeningen doen en krijg je eerlijke kritiek.  De workshops worden georganiseerd voor een groep van minimaal 8 fotografen, zodat er een dynamische en intense aanpak kan zijn. De groepsworkshop is bedoeld voor beginners tot gevorderden en speciaal ontworpen voor huwelijksfotografen.

“Ik werd niet alleen verliefd op zijn foto's en zijn werkstijl, ik werd ook verliefd op zijn manier om de passie in zijn werk over te brengen. Samo opende mijn ogen en liet me de weg zien om me te ontwikkelen zonder mijn essentie te verliezen. Ik raad zijn workshop enorm aan voor iedereen die van dit beroep houdt en zich wil verbeteren. Heel leerzaam en bemoedigend! Oneindig bedankt leraar!!!!!” - Erika Fayolle


The Trained Eye

De korte huwelijkscursussen van The Trained Eye zijn perfect voor diegenen die een fulltime carrière in de fotografie willen beginnen en een stukje op weg geholpen kunnen worden.

De cursussen nemen je mee door alle aspecten van het beheersen van huwelijksfotografie vaardigheden en worden gegeven door enkele van de beste fotografen van het Verenigd Koninkrijk met een passie voor fotografie en lesgeven.

Er worden zowel studio- als locatie lessen aangeboden. Klassikale training vindt plaats in de studio, gelegen in Buckinghamshire, op slechts 25 minuten met de trein van het centrum van Londen.

Bij de shoots op locatie wordt gebruik gemaakt van enkele van de mooiste trouwlocaties in Engeland, waar modellen en trouwdetails helpen een geweldige leerervaring te bieden.

"Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn met de The Academy - gewoon het beste programma om je carrière in trouwfotografie te starten en jaren te scheren van een anders zeer steile leercurve!" - Nadine van Biljon


Wolves Workshop

The Wolves Workshop is een vijf dagen durende workshop voor trouwfotografen die jaarlijks plaatsvindt op het prachtige eiland La Graciosa, in Spanje.

Dit project is gemaakt met het idee om een onvergetelijk avontuur te beleven op een geweldige plek en met mensen die willen delen met en leren van anderen.
Leren, relaties opbouwen en ervaring opdoen zijn de drie belangrijkste doelen van The Wolves.

Er zullen elke dag workshops worden gegeven, met één spreker per dag. De workshops bestaan uit een theorieles waar vragen kunnen worden gesteld, een live-shoot met een echt stel en een montagesessie achteraf. Je leert hoe andere fotografen werken, hoe ze met hun klanten praten, hoe ze hun workflow beheren, wat de belangrijkste punten in hun werk zijn, enz.


Rocio Vega

Rocio Vega is een award-winnende trouwfotograaf uit Spanje die andere fotografen graag helpt om verder te komen in hun fotografie. 

In deze workshop van twee dagen zal Rocio Vega het hebben over de verschillende stappen die ze doorloopt om haar stijl op te bouwen en je leren hoe je een betere fotograaf kan worden. Ze zal haar creatieve processen stap voor stap delen om te laten zien hoe je het buitengewone in het gewone kunt zien.Revealing The Narrative

Deze workshop van Revealing the Narrative bestaat uit 9 modules waarin je alles leert over het hebben van een trouwfotografie bedrijf en het  creëren van een carrière waar je trots op bent.

Je leert de kunst van het moment onder de knie te krijgen om zo boeiende verhalen met je foto's te vertellen. Daarnaast worden de ins en outs van het starten als trouwfotograaf besproken en je leer je je zaak op de markt te brengen. Je krijgt echte, bruikbare stappen die je mee kunt nemen om het bedrijf - en de levensstijl - te creëren die je altijd wilde hebben. 

“Er was iets nieuws te leren over storytelling, het kiezen van de juiste klant, workflow, prijzen en marketing/verkoop - jullie hebben aan ELK detail gedacht! Ik hield van de manier waarop de cursus in mijn eigen tempo verliep -- ik kon de inhoud doordeweeks leren als ik tijd had. Maar tegelijkertijd waren er zachte deadlines waar we onze doelen voor de week checkten. Dit was een perfecte balans voor mij -- weinig stress maar zachte duwtjes om dingen gedaan te krijgen! Binnen enkele weken na het volgen van de cursus en het implementeren van wat ik heb geleerd, kon ik het aantal geboekte bruiloften verdubbelen - en ze waren allemaal mijn ideale klanten. Sinds ik RTN heb afgerond, heb ik mijn kosten kunnen verdubbelen, terwijl ik weer enthousiast ben over mijn werk.”


Kirsten Lewis

Kirsten Lewis is een bekende Amerikaanse documentair familie fotograaf. Ook als documentaire huwelijksfotograaf kan je veel van haar workshops leren.

Je kunt kiezen voor de 8 weken durende workshop Tapas waarin alle verschillende aspecten van documentaire fotografie worden behandelt. Kirsten deelt haar foto's, workflow, denkproces en zakelijke trucs en werkt samen met andere fotografen om hun bedrijven en portfolio's bespreken.

Daarnaast kun je kiezen voor de workshop Making Moment Driven Pictures. Deze workshop gaat over het maken van weloverwogen, goed doordachte foto's die een emotionele reactie van de kijker zullen opwekken, terwijl de omgeving op geen enkele manier beïnvloed wordt. In deze workshop leer je het maken van moment gestuurde foto's en het omarmen van de kunst van fotografie.

"Kirsten is fantastisch en inspirerend. Ze geeft geweldige tips, veel inspiratie en helpt te begrijpen waar de familiefotojournalistiek over gaat. Ik ben helemaal weg van deze workshop en raad het aan!" - Agnieszka Stefaniak


Susana Barbera

Susana Barbera is een internationale award winnende fotografe, spreker en mentor.
Ze is de maker van de mentorprogramma's PhotoTheraphy en The Walking Talk. Ze gelooft in het gebruik van fotografie als een hulpmiddel om van binnenuit te genezen en tegelijkertijd een betere fotograaf en een beter mens te worden.

Susana biedt online mentoring sessies aan voor fotografen. Je kunt een sessie van 45 minuten boeken waarbij je al wandelend met haar praat via de telefoon. Ze loopt met je mee en helpt je. Via Instagram of Facebook kan je een sessie bij haar boeken.

"Ik ben zo dankbaar voor mijn mentoring sessie met jou. Je hebt niet alleen mijn ogen geopend voor veel dingen, maar je hebt me echt aan het denken gezet over hoe ik fotografie en mijn leven benader. Ik wou dat ik naar Spanje kon vliegen en dagen met je kon doorbrengen! Ik zal doorgaan met de sessies zodra de lockdown voorbij is en ik in praktijk kan brengen wat je me geleerd hebt. Ik kan niet wachten om wat ik geleerd heb in het echt te kunnen doen en verdere stappen te ondernemen. Je individuele benadering van mijn behoeften, mijn persoonlijkheid en mijn ontwikkeling als fotograaf is echt uniek en bijzonder. Zeker de beste investering ooit"
- Janina


Jesh de Rox

Jesh is een cultureel antropoloog, fotograaf, schrijver, spreker en creatief ondernemer die gefascineerd is door hoe lichaam en geest gevoelens creëren.

Het werk van Jesh, een van de meest bekroonde fotografen van zijn generatie, inspireerde meerdere wereldwijde trends. Hij was de pionier van een techniek genaamd Superfeel, die fotografen de mogelijkheid geeft om contact te maken met iedereen die ze fotograferen en echte emotie te creëren. Superfeel heeft een revolutie teweeggebracht in de industrie en is gebruikt om meer dan 110 miljoen mensen blij te maken.

Zijn ontdekkingen leidden tot de ontwikkeling van Kindrêd, een moderne vorm van meditatie die deelnemers helpt hun emoties gemakkelijk te reguleren en toegang te krijgen tot hun creativiteit.

Door middel van lezingen, retraites, mentorprogramma's, podcasts en zijn boeken, heeft Jesh zijn zeldzame expertise op het gebied van menselijke connectie, creatieve genialiteit en de vorming van cultuur met honderdduizenden mensen gedeeld.

"I wanted to say thank you  for how much I have grown since meeting you about 9 years ago. The ripple effect it has had on my business, my soul, my relationship with my customers, family and friends is priceless." - Jaya Mc Intyre


Joel Grimes

Joel Grimes is een allround fotograaf uit Amerika die workshops geeft en video-tutorials aanbiedt. Hij is een open boek over zijn proces en heeft daardoor de mogelijkheid om anderen te inspireren om hun dromen en passies als fotograaf te volgen.

Hij bied drie gratis online workshops aan van 60 minuten en daarnaast betaalde cursussen over o.a. landschap, portretten en stilleven.

"Joel is duidelijk een zeer ervaren fotograaf en ook docent. Hij weet lastige uitdagingen goed te omschrijven en draagt op heldere wijze oplossingen aan. Hij brengt het op een zeer enthousiaste manier waardoor je zin krijgt het zelf eens te gaan proberen."
- Michelle Peeters


Masters Seminars & Workshops

Elk jaar heeft de Masters meerdere evenementen georganiseerd om samenkomsten tussen trouwfotografen te faciliteren en samen door te groeien. 

Masters Meetups zijn kleinschalige bijeenkomsten met korte presentaties. De Masters Seminars zijn grotere evenementen, een hele dag of meerdere dagen, waarbij bekende nationale en internationale trouwfotografen aan het woord komen. 

Op ons blog hebben we een categorie aan gemaakt voor Workshops & Events waar alle seminars en Meetups in komen te staan. 


Mentoring voor trouwfotografen

Zoals we bovenstaande lijst gemaakt hebben van de beste trouwfotografie workshops, zo hebben we ook een lijst voor als je op zoek bent naar een goede mentor. Dit is een 1 op 1 begeleiding die vaak war meer ingaat op jouw behoeften, de stijl van fotografie die jij wilt hanteren en de specifieke vragen die jij hebt om door te ontwikkelen. Bovenstaande lijst kan uiteraard nog uitgebreid worden, dus als jij zelf een workshop geeft of je hebt een workshop gevolgd bij iemand die niet in deze lijst staat, laat het ons weten in de comments. Dan kijken we er naar en misschien voegen we hem wel toe.
We zijn ook heel benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Heb jij een workshop gevolgd bij iemand, dan horen we graag je ervaringen en wat het je gebracht heeft. Laat hierover een bericht achter in de comments.
Wil jij verder groeien als trouwfotograaf? Dan wensen wij je heel veel succes met je zoektocht naar een goede trouwfotografie workshop!

Ben jij zelf trouwfotograaf, wil je gevonden worden door bruidsparen in jouw regio, in contact komen met andere trouwfotografen en groeien als ondernemer? Maak dan ook een Masters Basic account aan en dan krijg je ook een mooie profielpagina met waardevolle SEO links naar je eigen website.

Leave your Comment