The circle of life

Masters of Wedding Photography

The circle of life

Ik ken deze bruid al vanaf dat we tegelijk zwanger waren in 2009, via een online zwangerschapsforum. Super vereerd was ik toen ze – inmiddels 3 kindjes rijker – mij in 2017 vroeg om hun bruiloft te fotograferen! Ik ken de bruid als een vrijgevochten dame die weet wat ze wil en zich niks aantrekt van wat anderen daarvan vinden. Ik keek dan ook uit naar hun bruiloft, want als er iets is wat ik gaaf vind om te doen, is die échte oprechte en authentieke emoties en momenten vangen.

Ik ken deze bruid al vanaf dat we tegelijk zwanger waren in 2009, via een online zwangerschapsforum. Super vereerd was ik toen ze – inmiddels 3 kindjes rijker – mij in 2017 vroeg om hun bruiloft te fotograferen! Ik ken de bruid als een vrijgevochten dame die weet wat ze wil en zich niks aantrekt van wat anderen daarvan vinden. Ik keek dan ook uit naar hun bruiloft, want als er iets is wat ik gaaf vind om te doen, is die échte oprechte en authentieke emoties en momenten vangen.

Ik wist dat ze haar (toen) 2,5 jarige zoontje nog borstvoeding gaf en ik had vooraf gevraagd of ze het goed vond als ik dat ook gewoon zou vastleggen. Dat vond ze helemaal prima, het lag vooral aan mijzelf; ik vond het tot dat moment soms nog wat lastig om heel dichtbij te komen tijdens een bruiloft. Het verbaasde me ook niets toen ze hem zelfs tijdens de ceremonie aanlegde toen hij onrustig werd. Zonder blikken of blozen, ook niet van de gasten, legde ze hem op schoot en bleef ondertussen aandachtig kijken en luisteren naar de geweldige verhalen die de ambtenaar over hen vertelde, terwijl haar kersverse echtgenoot in een waanzinnig tof oudroze linnen trouwpak naast haar zat. Prachtige foto's leverde het op.

Na de ceremonie en borrel was er even een overgangsuurtje waarin iedereen zich kon fatsoeneren voordat het feest zou beginnen. Ik was even aan het kletsen met een gast toen ik vanuit mijn ooghoek zag dat de bruid zich in een stil hoekje had teruggetrokken met haar zoontje om hem weer te voeden. Ik liep er op af en maakte een paar foto's. Toen pakte de bruid haar glas, nam een paar slokken en enkele seconden later had ze haar glas al weer neergezet. Voor mij een perfect voorbeeld dat bijzondere momenten soms echt maar heel kort duren, en hoe gaaf vind ik het dan om dit vast te kunnen leggen. The circle of life noem ik deze foto; een mama die borstvoeding geeft. moet zelf ook voldoende drinken om haar kindje goed te kunnen voeden. En wat ben ik trots dat deze foto een Masters award heeft gewonnen! Zeker ook vanwege de verschillende meningen die er toch wel bestaan rondom het geven van borstvoeding in het openbaar, terwijl dat de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn.

De bruid was zelf natuurlijk ook super blij met de foto, en dat vertelde ze ook aan de krant destijds naar aanleiding van de award: "Dit beeld betekent veel voor mij. Nog los van het huwelijk. Ik voed hier Armin, met 2,5 jaar onze jongste. Hij is ons derde en laatste kind en daarmee is dit ook het afscheid van borstvoeding. Ik wil het geen pleidooi voor borstvoeding noemen, maar ik vind het wel jammer dat de foto ook online zoveel verschillende reacties oplevert. Er zijn mensen die het vies vinden dat je dat in het openbaar doet. En dat is jammer, want het is toch het natuurlijkste dat er is!" 

Gerjanne Immeker


Gerjanne Inmeker is een trouwfotograaf in Gelderland en meer van haar werkt is te vinden op www.gerjanne.nl
Trouwfotografen in de Regio:
Trouwfotografen in Nederland | Trouwfotografen in Belgie | Trouwfotografen in Brabant | Trouwfotografen in Flevoland | Trouwfotografen in Gelderland | Trouwfotografen in Limburg | Trouwfotografen in Overijssel | Trouwfotografen in Zeeland | Trouwfotografen in Drenthe | Trouwfotografen in Friesland | Trouwfotografen in Groningen Trouwfotografen in Noord-Holland Trouwfotografen in Zuid Holland | Trouwfotografen in Utrecht | Trouwfotografen in Antwerpen | Trouwfotografen in Limburg (BE) | Trouwfotografen in Luik | Trouwfotografen in Waals-Brabant | Trouwfotografen in Henegouwen | Trouwfotografen in Oost-Vlaanderen | Trouwfotografen in West Vlaanderen | 
Trouwfotografen in Vlaams-Brabant

Leave your Comment