Mijn vader zie ik nooit emotioneel

Masters of Wedding Photography

Mijn vader zie ik nooit emotioneel

Bij deze foto is het verhaal anders dan je denkt. Je ziet een vader die zijn dochter emotioneel knuffelt en een emotionele moeder op de achtergrond. Deze emotie zou dan van trots en geluk kunnen zijn. Huilen kan je van geluk en blijdschap, maar ook van verdriet. Bij deze foto was de emotie verdriet van gemis.

Bij deze foto is het verhaal anders dan je denkt. Je ziet een vader die zijn dochter emotioneel knuffelt en een emotionele moeder op de achtergrond. Deze emotie zou dan van trots en geluk kunnen zijn. Huilen kan je van geluk en blijdschap, maar ook van verdriet. Bij deze foto was de emotie verdriet van gemis.

De vrouw op de achtergrond is niet haar moeder maar haar tante. Haar moeder is juist de persoon die gemist wordt op dit moment. De bruid had haar moeder te vroeg verloren.

Tijdens het maken van deze foto galmde de woorden die ze voor de binnenkomst van haar vader nog zei door mijn hoofd. ‘Mijn vader zie ik nooit emotioneel’. Deze emoties had ik helemaal niet verwacht en ontroerde mij ook. Foto’s maken bij emotie van geluk weerhoud mij er niet van om dichtbij te fotograferen. Emoties bij verdriet zijn lastiger om dichtbij te fotograferen. Tijdens dit moment ben ik toch steeds dichterbij gegaan al koste het mij wat moeite.

Een mooie aanvulling vind ik het kruisje aan de muur. Ik weet niet of het zo is maar ik zie het kruisje als een symbool voor de gemiste moeder.

Leave your Comment