Intens geluk en afscheid liggen dicht bij elkaar

Masters of Wedding Photography

Intens geluk en afscheid liggen dicht bij elkaar

“7 jaar geleden maakte ik deze foto. Regelmatig kijk ik er naar. Het beeld raakt me nog elke keer.”

“7 jaar geleden maakte ik deze foto. Regelmatig kijk ik er naar. Het beeld raakt me nog elke keer.”

Het is een beeld van intens gemengde gevoelens. Het werd gemaakt op het huwelijksfeest van Karen en Dries. Een feest dat vervroegd werd omdat de vader van Karen leed aan een ongeneeslijke kanker. Voor de dichtste familieleden was het een bange onzekere tijd omwille van de toestand van hun papa. Tegelijk was het mooi om zien hoe papa heel de dag genoot van het geluk van zijn dochter Karmen. En ja, Karmen was ondanks alles diep gelukkig dat ze met Dries trouwde. Net voor de openingsdans maakt ik deze foto: een beeld van diep verweven verdriet en schoonheid. Met een oprechtheid die door merg en been gaat. De vader die zijn dochter gelukkig weet, en tegelijk moet aanvaarden dit geluk niet verder te kunnen meemaken. De twee kindjes die Karmen en Dries ondertussen kregen, dragen zijn genen, maar kon hij nooit knuffelen. Met deze foto won ik mijn allereerste award. Dit gaf me de motivatie om meer inzendingen voor wedstrijden te doen. Niet als prestige, maar als confrontatie over de waarde van mijn werk, zodat ik altijd scherp blijf tijdens reportages, en geen belegen copy-paster wordt van mijn werk. Mede door deze foto, raakte ik geïntrigeerd door de oprechtheid van afscheid. En door de meerwaarde ook hiervan mooie beelden te kunnen maken.

Rouwfotografie is heel ongebruikelijk in België. Ik vind dit een onterecht taboe. Tastbare beelden, kleine details van de afscheidsviering die opgemerkt bleven of alweer vergeten zijn, kunnen op zijn tijd tijdens het rouwproces deugd doen en rust geven. Daarom begon ik (naast mijn beroepsactiviteit als huwelijksfotograaf) recent ook met afscheids- en rouwfotografie: www.rouwfotografie.be

Sven Soetens


Sven Soetens is een trouwfotograaf in Oost-Vlaanderen en meer van zijn werk is te vinden op www.huwelijksfotograaf.be


Ben jij lid van de Masters heb je ook een mooi verhaal achter de foto dat je wilt delen met ons? Dat kan hier.


Trouwfotografen in de Regio:
Trouwfotografen in Nederland | Trouwfotografen in Belgie | Trouwfotografen in Brabant | Trouwfotografen in Flevoland | Trouwfotografen in Gelderland | Trouwfotografen in Limburg | Trouwfotografen in Overijssel | Trouwfotografen in Zeeland | Trouwfotografen in Drenthe | Trouwfotografen in Friesland | Trouwfotografen in Groningen | Trouwfotografen in Noord-Holland | Trouwfotografen in Zuid Holland | Trouwfotografen in Utrecht | Trouwfotografen in Antwerpen | Trouwfotografen in Limburg (BE) | Trouwfotografen in Luik | Trouwfotografen in Waals-Brabant | Trouwfotografen in Henegouwen | Trouwfotografen in Oost-Vlaanderen | Trouwfotografen in West Vlaanderen | Trouwfotografen in Vlaams-Brabant

Leave your Comment