Thuiskopievergoeding nu ook voor bruidsfotografen

Masters of Wedding Photography

Thuiskopievergoeding nu ook voor bruidsfotografen

Heb jij je thuiskopievergoeding al gekregen?
Wat????

Heb jij je thuiskopievergoeding al gekregen?
Wat????

Ja, je thuiskopievergoeding voor collectieve rechten… een vergoeding waar elke bruidsfotograaf recht op heeft omdat de klanten aan wie jij je foto’s aflevert jouw foto’s kopieren en verspreiden, bekijken op verschillende pc’s, iPad’s, telefoons, doorsturen naar familie en vrienden, etc.
Pictoright is de stichting die deze vergoedingen onder beeldmakers verdeeld.
Indien je werkzaam bent als professioneel bruidsfotograaf dan kan je sinds kort ook aanspraak maken op deze vergoedingen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een formulier in te vullen op website van Pictoright. Je kan zelfs aanspraak maken om met terugwerkende kracht de vergoedingen van voorgaande jaren 2015-2019. Het ingevulde formuliermoet je emailen naar info@pictoright.nl, daarna krijg je inloggevens via de email toegstuurd en kan je online je aanvraag afhandelen. Om dit jaar nog je vergoedingen te kunnen innen, moet je de aanvraag doen voor 1 maart.
Dus, waar wacht je nog op?
Ga naar https://pictoright.nl/makers/collectief/ en vraag je vergoeding aan!

 


Meer over Collectieve rechten


Worden jouw foto’s, illustraties of kunstwerken afgebeeld in boeken, tijdschriften en kranten of vertoond op tv? Maak je bruids-, portret-, of schoolfoto’s? Fotografeer je evenementen? Er worden auteursrechtvergoedingen geïnd voor het lenen, kopiëren, uitzenden, downloaden en delen van beeld. Omdat deze vergoedingen uit praktisch oogpunt niet individueel te innen zijn, gebeurt dat collectief, waarna ze door Pictoright verdeeld worden onder degenen die er recht op hebben. Om voor dat geld in aanmerking te komen hoef je je alleen maar aan te melden en je claim bij Pictoright in te dienen. Dit kan ook als je de werken in opdracht of tegen betaling gemaakt hebt, dit staat hier helemaal los van.

Leave your Comment