Singing in the rain

Masters of Wedding Photography

Singing in the rain

“Singing in the rain” is wel een hele goede omschrijving bij deze foto. Alhoewel er niet werd gezongen, geeft deze foto heel goed de sfeer weer van de dag en de uitstraling van het bruidspaar.

“Singing in the rain” is wel een hele goede omschrijving bij deze foto. Alhoewel er niet werd gezongen, geeft deze foto heel goed de sfeer weer van de dag en de uitstraling van het bruidspaar.

 Bij de trouwlocatie van dit bruidspaar, Landgoed Singraven in Twente, is een prachtige bomenlaan. Het is in alle seizoenen prachtig en levert altijd mooi gefilterd licht op. Alleen dit keer, half december, regende het onophoudelijk. Maar geen probleem, een transparante paraplu en een dikke smile van de bruid bood uitkomst! Het bruidspaar liet zich totaal niet beïnvloeden door het weer. Ze hebben van hun dag genoten ondanks de regen, iets dat ook heel goed te zien is op deze foto. De bruid heeft de hele dag deze geweldige lach laten zien. Het was sowieso een expressief gezelschap, ook te zien op de andere Master Award die Indra won met deze bruiloft (met het moment dat haar vader haar voor het eerst ziet in haar trouwjurk). In de herinnering van Indra lachte deze bruid naar bruiloftsgasten die verderop voorbij liepen. Indra had de bruid niet gevraagd om een pose in te nemen, maar stond klaar met haar camera omdat ze aanvoelde dat het moment van uitstappen wel eens een bijzonder beeld zou kunnen opleveren.

Voor Indra is dit een van haar favoriete foto’s van 2015. Het is een echt moment en tegelijkertijd ook een heel mooi beeld. De stijl van Indra is 99% fotojournalistiek. Zij regisseert het liefste helemaal niets, maar legt de momenten die ontstaan graag op z’n allermooist vast. Zij is daarom altijd op zoek naar het mooiste licht en de beste invalshoek om een moment zo mooi mogelijk te vangen. Indra vindt het belangrijk dat echte emoties zichtbaar zijn in de foto en niets door de fotograaf wordt opgelegd. Dit soort foto’s zeggen over het algemeen veel meer over het gevoel van een trouwdag dan welke geposeerde foto ook.
Indra geeft aan dat zij als fotograaf altijd blijft kijken en opletten, omdat fotomomenten zoals deze zich “zomaar” voor kunnen doen. Juist ook op de momenten in-between, voor foto’s die echt iets vertellen over de mensen en de sfeer van de dag en daardoor uniek zijn.

 

Meer werk van Indra Simons is te vinden op:

www.isiweddings.nl

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment