Proof it baby!

Masters of Wedding Photography

Proof it baby!

De ochtenden zijn bij Chinese bruiloften altijd geweldig, zo leert de ervaring Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf.nl. ‘De hilarische opdrachten starten zodra de bruidegom en zijn jonkers aankomen.

De ochtenden zijn bij Chinese bruiloften altijd geweldig, zo leert de ervaring Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf.nl. ‘De hilarische opdrachten starten zodra de bruidegom en zijn jonkers aankomen.

De heren mogen namelijk niet zo maar naar de beeldschone bruid toe, maar moeten zich eerst op allerlei manieren bewijzen tegenover de vriendinnen van de bruid.'

Hilarische situaties en cruciale vragen

Tijdens deze ochtend klom één van de vrienden van de bruidegom op het dak om via een openstaand raam binnen te komen. Dit zorgde al voor grote hilariteit, net als het potje opdrukken van alle mannen. De bruidsjonkers hebben de bruidsmeisjes vervolgens nog om moeten kopen, geheel volgens de Chinese traditie, en uiteindelijk mocht het hele stel naar boven komen, tot in het trappengat... want daar moest de bruidegom eerst cruciale vragen beantwoorden. 'Vlak voordat ik deze foto maakte, werd aan de bruidegom gevraagd naar de kleur van de trui van zijn aanstaande tijdens hun eerste date. Hij zei 'ROOD', waarop alle dames heel hard 'FOUT' riepen. De bruidegom, overtuigd van zijn gelijk, zette zijn hand aan zijn mond om naar zijn mooie bruid te roepen: 'ECHT WEL', vertelt Van der Kulk. 'Saillant detail is dat een hele rij met meiden over de ballustrade stond te gillen; een vrolijk moment van een groep lieve en zachtaardige mensen.'

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden...

Eigenlijk is de anekdote niet eens nodig. Het beeld verteld alles al: het bruidspaar staat op het moment elkaar voor het eerst te zien op hun grote dag, er is veel humor, vriendschap en liefde. Toch maakt de achtergrondinformatie de foto compleet: Proof it baby!

Bewijs geleverd

Van der Kulk staat bekend om zijn spontane fotografie: 'Ik probeer een verhaal te vertellen met de gebeurtenis. In dit geval vond ik de uitdaging geweldig om zowel de bruid als bruidegom op de foto te krijgen, nog voordat ze elkaar gezien hadden. Want dat omschrijft het moment volledig!' De fotograaf geniet van dit soort foto's, vooral omdat de reacties echt zijn, puur. Deze foto is daar een duidelijk bewijs van...!

 

Meer werk van Eduard van der Kulk is te vinden op www.bruidsfotograaf.nl

 

Door Barbara van Baarsel / Buro Barcode

In opdracht van MDWP

 

Leave your Comment