Niet alleen bij mooi weer een mooie foto

Masters of Wedding Photography

Niet alleen bij mooi weer een mooie foto

”Dit zijn de foto’s waar Arjan van droomt om het liefste bij elke bruiloft te kunnen maken. Het was een samenkomst van vele factoren die deze foto helemaal perfect maakt…”

”Dit zijn de foto’s waar Arjan van droomt om het liefste bij elke bruiloft te kunnen maken. Het was een samenkomst van vele factoren die deze foto helemaal perfect maakt…”

De bruiloft vond plaats in oktober. Het bruidspaar wilde heel erg graag 's middags buiten in Delft trouwen, maar door de aanhoudende regen moest er binnen getrouwd worden. Na de ceremonie vertrok het gezelschap naar de strandtent in Kijkduin voor het diner. Vanaf de parkeerplaats was het nog een wandeling door de duinen van zo’n tien minuten naar de strandtent. Onderweg trok er een flinke bui over, maar aan het einde van de wandeling brak opeens de zon door. De zon hing inmiddels laag. Het was ongeveer twee uur voor zonsondergang en er ontstond een prachtige regenboog met als achtergrond nog steeds de donkere regenwolken. Arjan hoopte hier stiekem al op bij het uitstappen op de parkeerplaats. Hij sprong dan ook een gat in de lucht toen zijn droom werkelijkheid werd. Hij was extra alert op de mogelijkheid van een prachtige en dramatische lucht en stond daardoor al klaar aan het einde van het pad. Hij hoefde “alleen” nog maar te fotograferen wat hij zich had voorgesteld: het prachtige bruidspaar, de regenboog en daaromheen enkele bruiloftsgasten die hun weg vervolgden naar de locatie. Er stond een harde wind en tijdens het fotograferen waaide de paraplu van een van de gasten dubbel. Dit was een absolute bonus, die de foto nog meer het gevoel van de wind mee gaf. En hoe stoer is het dat het bruidspaar zich niets aantrok van de regen en de harde wind en volop aan het genieten was tijdens hun wandeling naar het strand! 

De foto was niet gepland. Het moment was er ineens. Dit zijn de foto's die Arjan heel graag maakt: spontane foto's waarop je ziet dat mensen genieten van hun speciale dag. Arjan vindt dat spontane momenten dé momenten zijn waarop mensen volledig zichzelf zijn en daardoor ook op hun mooist zijn. En dat….is helemaal zijn stijl van fotograferen. 

Meer werk van Arjan van der Plaat  is te vinden op:

http://www.de-masters.nl/fotograaf/ArjanvanderPlaat

www.theweddingstory.nl

Tekst: www.theway2yourwedding.nl / Inge de Regt-Janssen


In opdracht van Masters of Wedding Photography

Leave your Comment