Into the light

Masters of Wedding Photography

Into the light

Het was nog stil en vroeg in de ochtend toen Jan achter het bruidspaar aanreed naar de fotolocatie: het karakteristieke kasteel Weldam nabij Diepenheim in Twente.

Het was nog stil en vroeg in de ochtend toen Jan achter het bruidspaar aanreed naar de fotolocatie: het karakteristieke kasteel Weldam nabij Diepenheim in Twente.

Het eeuwenoude kasteel zag er mysterieus uit in de dichte mist. Toen het bruidspaar en Jan echter vanaf de provinciale weg de toegangsweg naar het kasteel opdraaiden zag Jan precies wat ook op de foto zichtbaar is: een enorme straal licht zo groot als het oude klinkerweggetje zelf.

Nadat hij zijn auto aan de kant zette hielp hij snel de bruidegom nog even met het opendoen van het dakje van de trouwauto. Daarna gaf hij het bruidspaar de opdracht om als zwaaiend langzaam die lichtstraal in te rijden: “into the light”.
Jan had zo’n tien minuten om in deze situatie foto’s te kunnen maken. De zon kwam er daarna namelijk al helemaal door waardoor de mist en daarmee ook die bijzondere lichtstraal verdwenen. 

Bij dit soort onverwachte, maar prachtige momenten laat Jan direct alles “vallen” en maakt hij gebruik van het moment. Dit levert geweldige mooie sfeerfoto’s op.  In de vroege ochtend in doorgaans het voorjaar en de herfst maak je de meeste kans op dit soort situaties.
Jan ziet in zijn gedachten het autootje er al in rijden.
Door het bruidspaar dit wonderschone natuur schouwspel in te laten rijden wordt een prachtig fotomoment…vastgelegd!

Jan is gek op lichtstralen maar daarvoor heb je natuurlijk een grote dosis geluk nodig en de juiste omstandigheden. Zijn fotografiestijl  is stilistisch en klassiek, maar ook wel romantisch. Jan houdt van mooi licht en sfeer in zijn foto’s.

 

Meer werk van Jan van der Maat is te vinden op:

http://www.de-masters.nl/fotograaf/JanvandeMaat

www.janvandemaat.nl

Tekst: www.theway2yourwedding.nl / Inge de Regt-Janssen

In opdracht van Masters of Wedding Photography

Leave your Comment