Interview met Philippe Nieus – Trouwfotograaf van het jaar 2016

Masters of Wedding Photography

Interview met Philippe Nieus – Trouwfotograaf van het jaar 2016

Philippe Nieus is dé grote winnaar van de Masters 2016. Met maar liefst 14 awards heeft hij de meeste awards binnen gesleept het afgelopen jaar. Een bijzondere en grote prestatie.

Philippe Nieus is dé grote winnaar van de Masters 2016. Met maar liefst 14 awards heeft hij de meeste awards binnen gesleept het afgelopen jaar. Een bijzondere en grote prestatie.

Philippe heeft de volgende one liners om zijn werk te beschrijven:

 

Fotografie is iets subjectiefs.

Je houdt ervan of niet.

Alles gaat om Licht, Compositie & Moment.

Een foto moet je raken

een gevoel bij je losmaken

Een gevoel van vreugde, van verdriet, geluk,...

 Philippe is blij en positief verrast met het winnen van zoveel….nee, de meeste….awards in 2016! Maar ook een klein beetje verbaasd omdat hij het een moeilijke competitie vond. Enkele vrienden van Philippe vertelden hem over de Masters én dat het een goed idee was voor hem om eens mee te doen. Om zo wat beter bekend te raken bij bruidsparen in Nederland en het Noorden van België. Philippe woont zelf in het Zuiden van België.

Philippe is positief verrast over de Masters of Wedding Photography en vindt het een hele serieuze en professionele wedstrijd. Hij is ook positief gestemd over de manier waarop de selectie van de foto’s plaatsvindt en de eerlijkheid waarmee dat gebeurt.  “What you see is what you get”, Philippe houdt van spontane momenten, puur en ongedwongen. En fun…heel veel fun. Zijn fotografiestijl zou je kunnen omschrijven als fotojournalistiek. Philippe maakt een documentaire van een verhaal, een bruiloft of een ander moment in iemands leven. Hij fotografeert mensen het liefste zoals ze echt zijn, spontaan en echt. Altijd op zoek naar mooie, gelukzalige en kleine wonderschone momentjes.  

Maar veel van zijn prijswinnende foto's zijn ook gemaakt tijdens een "fotoshoot moment" op een trouwdag. Die foto's blinken uit in creativiteit en bijzondere composities.

 

 

Op de vraag hoe Philippe zijn eigen selectie heeft gemaakt bij het inzenden van zijn foto’s voor de Masters is zijn antwoord kort maar krachtig: hij koos simpelweg zijn eigen favoriete foto’s en bleef die insturen, ook als ze in een eerdere ronde niet gewonnen hadden. Je moet namelijk blijven geloven in eigen fotografie.

 

Meer werk van Philippe Neus is te vinden op:

http://www.de-masters.nl/fotograaf/philippe-nieus

& http://philippenieus.com/

Tekst: www.theway2yourwedding.nl / Inge de Regt-Janssen

In opdracht van MDWP

Leave your Comment