Gehypnotiseerd door tule bruidsjurk

Masters of Wedding Photography

Gehypnotiseerd door tule bruidsjurk

Tijdens de voorbereidingen van de bruid merkte Majorie het langharige beestje al op, maar de kat wilde niks weten van al die vreemde mensen in huis en vluchtte naar de zolder.

Tijdens de voorbereidingen van de bruid merkte Majorie het langharige beestje al op, maar de kat wilde niks weten van al die vreemde mensen in huis en vluchtte naar de zolder.

 Vlak voordat de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zouden zien zag zij toch kans om een foto te maken van het schuwe diertje dat even haar gezicht liet zien. De bruid stond te wachten op haar aanstaande toen kat “Abby” de tule zag en daar gehypnotiseerd naar zat te kijken. Abby bleef zo een tijdje zitten en liet zich ongemerkt fotograferen. Deze foto is absoluut grappig, maar ook een beetje betoverend. 

Majorie had geluk met het licht dat door het zolderraampje scheen en het punt vanaf waar zij de foto maakte gaf haar de mogelijkheid om door de spijlen heen te fotograferen waardoor er een soort van doorkijkje ontstond.
Dit soort spontane momenten onderscheiden zich van elke andere bruiloft die ook andere, maar eigen en unieke kenmerken en momenten kent. Majorie probeert dit soort momenten ook op te zoeken omdat deze dichtbij het bruidspaar staan. Met dieren valt er overigens weinig te plannen. Dat wordt altijd een spontaan moment door die ene blik of move die een foto grappig, mooi of ontroerend, maar zeker uniek maakt.

Hoe leuk en bijzonder was het dat de trouwdag van dit bruidspaar in het teken stond van….dieren! Zij trouwden namelijk in het dierenpark van Amersfoort. En wat terwijl de bruid een allergie heeft voor alles wat met dons, pluis en haar te maken heeft!
Spontaniteit past zeker bij Majorie als fotograaf. Het zijn vaak aandoenlijke momenten die zij wilt vangen. Deze vertaalt zij naar haar eigen stijl door te letten op details, de achtergrond en de lichtinval zodat de foto rust uitstraalt. Majorie is op zoek naar eenvoud in haar beelden. Deze foto van Abby is daarvan een heel mooi voorbeeld. 

Meer werk van Majorie Meinema is te vinden op:

 

http://www.de-masters.nl/fotograaf/Majorie-Meinema

 

&


www.weddingstation.nl

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment