Gaan we nu iets leuks doen?

Masters of Wedding Photography

Gaan we nu iets leuks doen?

Stephan won eerder een award met een rennende bruidegom die op het strand achterna werd gezeten door tien dames. Die foto heeft veel bruidsparen geïnspireerd waardoor hij tegenwoordig steeds vaker de vraag krijgt om “iets leuks” te doen met de groepsfoto’s.

Stephan won eerder een award met een rennende bruidegom die op het strand achterna werd gezeten door tien dames. Die foto heeft veel bruidsparen geïnspireerd waardoor hij tegenwoordig steeds vaker de vraag krijgt om “iets leuks” te doen met de groepsfoto’s.

Nadat op deze bruiloft van Maartje en Dave alle groepsfoto’s waren gemaakt keken een aantal dames Stephan vragend aan. Gaan we nu iets leuks doen?? En als de tijd dat toelaat is hij daar zeker voor in. Hij bedacht om met iets te gaan gooien. Maar met wat? Het begon met wat blaadjes, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Stephan vroeg de dames hun schoenen recht omhoog te gooien, maar ook dat zag er niet zo spannend uit waardoor hij besloot dat de schoenen dan maar zijn kant op gegooid moesten worden. De dames keken een beetje verbaasd, maar hadden er zichtbaar zin in. Je ziet op de foto de schoen van de bruid recht op Stephan afkomen. Hij werd uiteindelijk (net) niet geraakt, maar het plan was niet geheel zonder risico:-). Stephan had toen nog geen idee hoe hilarisch de foto was geworden. Doordat de schoenen werden gegooid hoopte hij op een dieptewerking in de foto. Die is gelukt, maar de geschrokken en giechelde uitdrukkingen op de gezichten van de dames maakt deze foto echt briljant.

Stephan heeft met een groepsportret een BFFA en nu een Masters gewonnen ondanks dat groepsfoto’s voor een trouwfotograaf niet het meest spannende en uitdagende zijn om te fotograferen. Het wordt vaak beschouwd als een verplicht item. Stephan adviseert om niet te veel groepsfoto’s te maken, maar ze ook niet over te slaan. Het is dé manier om er zeker van te zijn dat je al je dierbaren bij elkaar hebt want hoe vaak komt het voor dat je deze groep mensen met en bij elkaar kunt laten fotograferen?  Het kost een fotograaf doorgaans veel tijd om de groepjes bij elkaar te krijgen en hen dan nog in een bepaalde sfeer te fotograferen. Als het zo uitkomt dan probeert hij met de laatste groepjes, bijvoorbeeld de vrienden en vriendinnen van het bruidspaar daarom nog wat lol te maken als het bruidspaar daar ook voor in is.

Deze groepsfoto past bij zijn stijl: niet te gemaakt, niet geposeerd, spontaan, zoals mensen zijn. Uitersten in emoties. Dat mag en kan ook een innige omhelzing of een traan zijn. Stephan probeert de bruiloft te fotograferen zoals deze is. Daarbij zoekt hij naar momenten van emotie. Blijdschap, ontroering, humor en…..liefdevolle momenten. Dat maakt een foto echt en uniek. En die stijl zie je absoluut terug in deze foto!
Meer werk van Stephan Keereweer is te vinden op:

 

www.de-masters.nl/fotograaf/StephanKeerweer

&

www.degrotedag.net

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment