Experimenteel met succes

Masters of Wedding Photography

Experimenteel met succes

Hoe het er uiteindelijk op beeld uit zou zien was nog niet helemaal duidelijk, maar het idee zat wel al in het hoofd van fotograaf Benjamin van Essen.

Hoe het er uiteindelijk op beeld uit zou zien was nog niet helemaal duidelijk, maar het idee zat wel al in het hoofd van fotograaf Benjamin van Essen.

Toch ontstond de foto alsnog spontaan en dat geeft duidelijk weer hoe Benjamin werkt: Veel met de omgeving, spontaan, zoals hier met het EYE Filmmuseum in Amsterdam. 'Dan doe ik dat op zo'n manier dat de personen uiteindelijk centraal staan en daarbij laat ik vooral zien dat zij genieten en stralen.'

Moment van rust

De bruiloft was al even op gang en de mooie lage avondzon laat zien dat de avond in aantocht was. Een moment van rust, bezinning, liefde. 'Het was een geweldige dag in Amsterdam, die begon in het Vondelpark en werd voortgezet per boot en authentieke bus om uiteindelijk in het Tolhuis, op slechts een minuut afstand van het EYE Filmmuseum, te eindigen. We aten onze buiken vol, dansten de sterren van de hemel en hadden mooie gesprekken met elkaar.' Voor Van Essen was het een bijzondere dag om mee te mogen maken, en vaak is dat gevoel duidelijk terug te zien in de foto's, zoals ook hier het geval is.

'Als familie'

Soms klopt een plaatje terwijl er eigenlijk sprake is van contrasten in het beeld. Zoals strak versus romantisch en modern versus klassiek. In dit geval zijn dat de strakke, rechte lijnen van het robuuste museum versus de warme avondzon en de liefde die van deze foto afstraalt door de prachtige newly weds. 'Juist die liefde was de hele dag goed voelbaar,' vertelt Van Essen: 'Toen ik thuis kwam en mijn foto's importeerde op mijn iMac, had ik het idee dat ik onderdeel was van de familie. Dat geeft direct een goed beeld van dit mooie stel.'

 

Meer werk van Benjamin van Essen is te vinden op www.benjaminvanessen.com.

 

Door: Barbara van Baarsel / Buro Barcode

Leave your Comment