Een plaspauze op de Veluwe

Masters of Wedding Photography

Een plaspauze op de Veluwe

Mooie dingen ontstaan vaak door toeval of spontaniteit. Deze prachtige foto, gemaakt door Wim Wilmers van Wilmers Fotografie, is zo’n foto die ontstaan is door toeval.

Mooie dingen ontstaan vaak door toeval of spontaniteit. Deze prachtige foto, gemaakt door Wim Wilmers van Wilmers Fotografie, is zo’n foto die ontstaan is door toeval.

Een plaspauze tijdens een huifkartocht in Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft ervoor gezorgd dat dit spontane moment is vastgelegd.

 

Wilmers:’ Op de plek waar we deze foto hebben gemaakt was het de bedoeling dat we een groepsfoto zouden gaan maken. Heel even kwam die dreigende lucht in ons vizier en brak de zon misschien 30 seconden door. Het bruidsmeisje (dochter van de bruid) stond bij het paard te wachten tot iedereen weer terug was en toen hebben we snel 3 opnames kunnen maken’.

Een tweet van de bruid heeft geleid tot de samenwerking tussen Wilmers en het bruidspaar. ‘Help, welke bruidsfotograaf weet goed de weg op de Veluwe was haar tweet en mijn reactie was, stop maar met zoeken en de link van mijn website erbij’, aldus Wilmers. Telefonisch contact volgde tussen het bruidspaar en Wilmers en er ontstond een afspraak om de trouwdag vast te mogen leggen, die op een camping plaatsvond.

Wilmers: ’een nukkige ambtenaar deed de ceremonie, want op een camping trouwen vond hij maar vreemd. De fotoshoot met het bruidspaar was in de ochtend al gedaan op de zandvlakte en daarna zijn ze met hun daggasten vertrokken om een rondrit te maken met een paardentram’.

Deze foto is een typische Wim Wilmers foto. Wilmers heeft veel aan natuur- en landschapsfotografie gedaan en is gek op dramatische luchten en mooi natuurlijk licht. Wilmers:’ Ik ben nog steeds blij dat ik deze foto heb kunnen maken en hij heeft door de Masters Award ook een stukje erkenning gekregen. Het is grappig dat nieuwe bruidsparen vaak deze foto al kennen. Bruidsparen letten blijkbaar dus goed op de Awards en het is dus waardevol om als fotograaf aan dit soort competities mee te doen’.

 

Meer werk van Wim en Kristin Wilmers is te vinden op http://www.wimwilmers.nl/

en http://www.de-masters.nl/fotograaf/Wim%20Wilmers

 

Tekst: Dianne Overbeeke

In opdracht van MDWP

Leave your Comment