De vader-dochter foto

Masters of Wedding Photography

De vader-dochter foto

Deze Vader-Dochter-Foto wordt meestal “die met het traantje” genoemd. Het was een prachtige locatie in Puglia, Zuid-Italië in de maand oktober. Niet meer super warm dus, maar het zonnetje scheen wel.

Deze Vader-Dochter-Foto wordt meestal “die met het traantje” genoemd. Het was een prachtige locatie in Puglia, Zuid-Italië in de maand oktober. Niet meer super warm dus, maar het zonnetje scheen wel.

De foto is gemaakt tijdens de huwelijksceremonie die eind van de middag plaatsvond.

Eva kan niet meer terughalen of er een speech werd gehouden waardoor de man een traan op zijn gezicht heeft of dat het moment van de ceremonie hem ontroerde. Het betrof een drie-daags huwelijk wat op zich al fantastisch was, maar nog meer omdat Eva daardoor in de gelegenheid was om het bruidspaar, familie en vrienden beter te leren kennen. Daardoor waren zij op de dag van het huwelijk al een beetje aan elkaar én aan de camera gewend. Voor Eva was het de eerste bruiloft in Italië waar zij bij mocht zijn. Dit fotomoment was uiteraard niet gepland. Eva zat…of lag…in het gangpad en merkte zo dat er een traan over het gezicht van de man naast haar rolde en daar moest zij natuurlijk wel een foto van maken! Pas op een later moment zag zij dat het meisje dat bij de man op schoot zat ook emotioneel was. Het was een vluchtige foto van “een” heel mooi moment. Eva had niet verwacht er een prijs mee te winnen.

Eva vertelt dat zij is “opgevoed” door Damon Pijlman van Studio Damon en daardoor fotografeert in zijn stijl. Stoer, spannend licht, journalistieke fotografie en met gevoel. Eva vertelt dat je in de foto waarschijnlijk wel die stijl van Damon herkent. Zij streven er samen naar dat je niet kunt zien wie van hen beiden de foto heeft gemaakt. Zij fotograferen samen een huwelijk. Als Damon er niet was geweest dan had zij waarschijnlijk dichterbij het bruidspaar gestaan waardoor ze deze prachtige foto van een gast met kleine dame niet had kunnen vastleggen. 

Eva vindt die vader-dochter-band tijdens huwelijken al zoiets moois. Een vader die zijn dochter weggeeft aan haar aanstaande man is vaak een ontzettend emotioneel moment. Wat Eva zo fijn vindt aan deze foto, is dat je die band zo goed kunt zien. De dochter die bij haar vader op schoot zit en dan allebei met zo’n prachtige emotie op hun gezicht. Ooit zal deze vader zijn dochter ook weggeven; misschien dat hij aan dat moment dacht en daardoor zo ontroerd raakte.

 

Meer werk van Eva van Holten is te vinden op:

 

www.de-masters.nl/fotograaf/Eva-Van-Holten

&

 

www.studiodamon.com

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment