De rijstexplosie: Iedere keer voel ik het geluk van dat moment

Masters of Wedding Photography

De rijstexplosie: Iedere keer voel ik het geluk van dat moment

Het verhaal achter de foto van Bas Uijlings

Het verhaal achter de foto van Bas Uijlings

Het bruidspaar wist van niets, maar de zakken rijst van 2kg, die per gast naar het bruidspaar werden gegooid, verbaasde ook fotograaf Bas Uijlings.

Bas:’ Het is echt een ontzettend leuk bruidspaar waar ik ook na de bruiloft nog heel leuk contact mee heb gehouden. Soms voelt het alsof je met je eigen vrienden een feestje viert, zo leuk reageerden de gasten op mijn manier van werken’. Het vangen van een moment in een beeld wat maar moeilijk te beschrijven is met woorden, dat is waar Bas altijd voor gaat. 

Emoties

In alle reportages die Bas Uijlings maakt, is hij op zoek naar de momenten waarop het bruidspaar emotioneel is. ‘Dat kan een traan zijn of een enorme glimlach, zoals op deze foto, maar ik werk altijd naar een beeld wat mensen een tijdreis laat maken naar dat ene moment op de dag’, aldus Bas. 

Tijdmachine

Ieder album vertelt het hele verhaal met alle bijzondere en spontane momenten, waardoor het bruidspaar zich jaren later die momenten nog kan herinneren alsof het gisteren is gebeurd.

Bas:’ Eigenlijk is een trouwalbum een tijdmachine, waarmee je een moment opnieuw kunt beleven’.

Ondanks de zakken rijst en het gekriebel in zijn nek, is het Bas gelukt om een prachtige foto te maken. Hij voelt het geluk van dat moment iedere keer opnieuw als hij de foto ziet en dat maakt deze foto zo bijzonder. Een stralend bruidspaar dat deze dag dankzij Bas Uijlings nooit meer zal vergeten en dat is waar hij het allemaal voor doet!

Meer werk van Bas Uijlings is te vinden op http://www.basuijlings.com/ 

en 

http://www.de-masters.nl/fotograaf/BasUijlings

 

Tekst: Dianne Overbeeke

In opdracht van MDWP

Leave your Comment