De ontmoeting

Masters of Wedding Photography

De ontmoeting

De aandacht bij het zien van deze foto gaat onmiddellijk uit naar de stralende bruid die bij het oplichten van het rolgordijn haar bruidegom voor het eerst ziet. Zijn reactie is te zien in de spiegel!

De aandacht bij het zien van deze foto gaat onmiddellijk uit naar de stralende bruid die bij het oplichten van het rolgordijn haar bruidegom voor het eerst ziet. Zijn reactie is te zien in de spiegel!

Die eerste ontmoeting van bruid en bruidegom op hun trouwdag is een heel belangrijk moment. Manola probeert altijd iets creatiefs te doen in plaats van het traditionele fotomoment onderaan de trap of bij de deur vast te leggen. Manola zag in de slaapkamer deze spiegel staan en bracht deze samen met de bruid naar de woonkamer waar ze de spiegel voor het raam plaatste. Natuurlijk werd vervolgens de luxaflex snel dichtgedaan en vol spanning gewacht totdat de bruidegom er was. En toen kwam “dit” hilarische moment. Manola vertelt dat het gezellig druk was. De sfeer was goed en vrolijk. De daggasten stonden buiten te wachten op wat komen ging. Als je goed kijkt dan zie je op de foto ook de gasten van het bruidspaar die hun best doen om een glimp op te vangen van de bruid. Manola vond het bruidspaar Kas en Anke een heel vrolijk, gezellig en sportief stel en vertelt dat zij eigenlijk overal wel voor in waren waardoor het een superleuke dag werd met heel veel humor en dat zie je ook terug in de foto’s. Een foto zoals deze komt heel spontaan over, maar is natuurlijk wel wat geregisseerd. Zo moest de spiegel in de juiste positie staan. Het moment zelf is onvoorspelbaar, maar is prachtig en juist heel spontaan geworden.


Manola vindt dit een typische foto van haar. Zij vertelt dat het haar herkenbare stijl heeft van origineel, “dichtbij” en documentair. Dat wil zeggen dat er zo min mogelijk geregisseerd wordt voor de fotoreportage. 

Manola vertelt dat zij altijd ontzettend veel plezier heeft op de bruiloften. Op het moment zelf is zij er niet zo bewust mee bezig. Pas achteraf als ze de foto’s groot op haar scherm ziet denkt ze: wat een gave plaat! Manola denkt altijd creatief en in beeldtaal. Dus leuke dingen verzinnen kost haar geen moeite. De Inspiratie kan overal vandaan komen. Van de mensen, de locaties of de dingen die ze ziet of meemaakt. Zij heeft dan wel al een idee van hoe zo’n foto moet worden, maar de daadwerkelijke impact zie je pas achteraf in de foto’s. Dat zit namelijk in hele kleine dingen, aldus Manola.

Meer werk van Manola van Leeuwe is te vinden op:


http://www.de-masters.nl/fotograaf/Manola-van-Leeuwe 

&

http://www.fotografieplus.nl/

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt - Janssen

In opdracht van MDWP

 

What do you want to do ?

New mail

Leave your Comment