De kip of….. het boeket?

Masters of Wedding Photography

De kip of….. het boeket?

Het was half september aan het einde van de middag. De trouwdag van dit bruidspaar vond plaats bij Bed and Breakfast en trouwlocatie het Oude Koetshuis in Oud-Alblas.

Het was half september aan het einde van de middag. De trouwdag van dit bruidspaar vond plaats bij Bed and Breakfast en trouwlocatie het Oude Koetshuis in Oud-Alblas.

Een sfeervolle oude boerderij uit 1885 die aan de rivier de Alblas ligt en waar de krielkippen en ganzen lekker loslopen. Het was een bewolkte dag, maar af en toe brak de zon goed door. Op dat moment stond de zon al vrij laag en lag het terras in de schaduw. Aan het begin van de middag vond hier de trouwceremonie plaats, de taart & toost en de groepsfoto’s. Het laatste uurtje was het tijd om lekker te ontspannen voor het bruidspaar en hun gasten. Zo genoten de mannelijke gasten van een goed glas whisky en een lekkere sigaar. Op het moment dat deze foto werd gemaakt waren de meeste gasten al op weg naar de auto om naar de feestlocatie te rijden. Een van de kippen waagde zich voorzichtig en nieuwsgierig op het terras en een van de tantes deed een poging om contact te maken met de kip. Guido zag dit en begon te fotograferen, zoekend naar een goede compositie en hopend op een bijzonder moment. En dat bijzondere, maar vooral grappige moment deed zich voor toen de bruidegom in beeld kwam lopen en Guido plotseling het boeket precies voor het hoofd van de tante zag.  “De kip of …het boeket” foto werd daarmee vastgelegd en won een Masters award!

Guido vertelt dat hij zich steeds bewuster ontwikkelt vanuit een combinatie van compositie, momenten en sfeervol licht. Hij houdt wel van subtiele humor in een foto of een foto waarbij je soms twee keer moet kijken. Daarnaast is dit is nu zijn 2e Masters award foto waarop geen enkel gezicht te zien is, dus wie weet gaat dat wel zijn handelsmerk worden! 

 Meer werk van Guido Fokkema is te vinden op:

 

www.de-masters.nl/fotograaf/Guido-Fokkema

 

&

 

www.guidofokkema.nl

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment