De hond van het bruidspaar

Masters of Wedding Photography

De hond van het bruidspaar

Het bruidspaar Marleen en Sjaak houden enorm veel van dieren. Hond Cooper is dan ook echt een belangrijk onderdeel van het gezin en moest natuurlijk gefotografeerd worden.

Het bruidspaar Marleen en Sjaak houden enorm veel van dieren. Hond Cooper is dan ook echt een belangrijk onderdeel van het gezin en moest natuurlijk gefotografeerd worden.

Cooper wilde graag dichtbij zijn en niets missen van hetgeen er ineens allemaal om hem heen gebeurde. Hij lag heerlijk op zijn eigen plekje en bleef daar lekker liggen. Hermine wilde graag laten zien dat Cooper ook echt aanwezig was tijdens deze dag. 

De foto ontstond spontaan. Hermine had wel al van te voren bedacht dat zij Cooper wilde vastleggen op een verhalende manier, dus met “trouwelementen” en geen losse foto van Cooper zelf wilde maken.
De bruid was net klaar met het aandoen van de jurk. Het was druk en er was niet veel ruimte. Links in beeld zie je nog net een klein stukje trouwjurk. Op de achtergrond van de foto een deel van het bed en rechts een kledingkast met grote spiegel.
Hermine liet zich, om deze foto te kunnen maken, min of meer maar gewoon vallen, net zoals Cooper dit deed. De foto is meer dan geslaagd. De trouwe hondenogen op de voorgrond met op de achtergrond de trouwitems maakt de foto heel bijzonder.

Hermine fotografeert eigenlijk vaak wat “rustiger” qua beelden. Zij wil graag dat alles precies klopt, dus in die zin is het niet een typische foto van haar. Maar tegelijkertijd wilt zij steeds meer een verhaal vertellen in een foto. In plaats van diverse losse foto’s te maken van bijvoorbeeld een trouwjurk, de bruid zelf en haar moeder wilt zij graag alles combineren in één beeld. Bij deze foto is dat heel goed gelukt. Daarin heeft Cooper een glansrijke hoofdrol.


Meer werk van Hermine Snellink is te vinden op:


http://www.de-masters.nl/fotograaf/Herminesnellink

&
www.monetmine.nl

 
Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment