Dancing with her dad

Masters of Wedding Photography

Dancing with her dad

Deze foto is gemaakt door Yves Schepers net na de openingsdans van het bruidspaar toen de bruid haar vader uitnodigde om met haar te dansen.

Deze foto is gemaakt door Yves Schepers net na de openingsdans van het bruidspaar toen de bruid haar vader uitnodigde om met haar te dansen.

Tot dat moment was Yves aan het fotograferen met externe belichting om de reacties van de gasten op het dansende bruidspaar vast te leggen. Yves had er al een dag van 16 uur opzitten en vaak is het hard werken om na zo’n hele intensieve dag nog origineel uit de hoek te komen. Op dat moment zag Yves die ene spotlight opduiken en recht op de bruid en haar vader schijnen.
Hij twijfelde geen seconde en doofde zijn externe belichting. Hij stelde zijn belichting in op de sterkte van de spot om zo de bruid en haar vader te isoleren als onderwerp ten opzichte van het hele feest en zo hun band extra te kunnen benadrukken. Yves maakte heel veel foto’s om dat ene beeld te kunnen vastleggen waarin licht, compositie en beeld samenvielen. Yves heeft twee jaar geleden ook het huwelijk van de zus van deze bruid in beeld gebracht en toen viel hem al meteen op dat het hele gezin zo’n sterke band met elkaar heeft. De bruid en haar zus houden zielsveel van hun vader.

Deze foto was niet gepland, maar ontstond spontaan op dat moment. Dit zijn ook de beelden die Yves nauw aan het hart liggen.
Reageren op het moment en de omstandigheden wanneer hele mooie momenten zoals deze zich voordoen.
Als je een moment zoals deze als fotograaf kan vastleggen dan geeft dat een heel speciaal gevoel.
Yves houdt ervan om momenten vast te leggen op een sterk grafische manier. Hij houdt van minimalisme, strakke composities en het spelen met licht. En dat zie je allemaal terug in dit beeld.


Meer werk van Yves Schepers is te vinden op:


http://www.de-masters.nl/fotograaf/Yves-Schepers
&
www.yvesschepers.be

 

Tekst: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
In opdracht van MDWP

Leave your Comment