Aanwezig, maar toch ook weer niet!

Masters of Wedding Photography

Aanwezig, maar toch ook weer niet!

Als fotograaf ga je tijdens het fotograferen van een bruiloft op zoek naar momenten die iets zeggen over de dag zelf of over de mensen die er zijn.

Als fotograaf ga je tijdens het fotograferen van een bruiloft op zoek naar momenten die iets zeggen over de dag zelf of over de mensen die er zijn.

Dit is een foto waar jij als kijker (als het goed is) even blijft hangen en een eigen 'verhaaltje' kan maken, maar voordat je dat doet neemt Jacqueline Dersjant je mee naar het échte verhaal wat achter deze foto schuilt.

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat deze foto draait om de stropdas waar deze gast zijn neus in snuit, maar niets is minder waar, want tante Corrie is de persoon die deze foto zo bijzonder maakt. Jacqueline:' Tante Corrie was er eigenlijk niet echt bij. Ze had namelijk alzheimer en is daar inmiddels aan overleden, maar deze foto toont het moment dat ik voor het eerst zag dat tante Corrie er wel helemaal bij was'.

Het was voor Jacqueline een bruiloft naar haar hart. Iedereen genoot van de dag en van elkaar. Geen stress en heel ongedwongen. 'Zo'n moment dat een stropdas als zakdoek of servet wordt gebruikt, is natuurlijk sowieso een cadeautje voor een fotograaf, maar het gezicht van tante Corrie maakt de foto voor mij af', aldus Jacqueline.

Jacqueline laat het bruidspaar en de gasten zichzelf zijn en dat levert mooie beelden op van momenten die nog heel lang herinnerd zullen blijven. Jacqueline:' Ik zoek naar verhaaltjes en gelaagdheid in een foto. In dit geval zal een buitenstaander alleen het gekke moment zien, maar voor de familie en het bruidspaar is dit het gekke moment waar ook tante Corrie 'bij' was'. Het is een foto die Jacqueline een paar jaar geleden maakte en ondanks dat tante Corrie er helaas niet meer is, heeft deze bijzondere foto haar en Jacqueline nog een prachtige Masters award opgeleverd!

 Meer werk van Jacqueline is te vinden op:

http://www.de-masters.nl/fotograaf/JacquelineDersjant

&

https://www.jacquelinedersjant.com


Tekst: Dianne Overbeeke

In opdracht van MDWP

Leave your Comment