Wat zijn de Masters of Wedding Photography?

Dit is de plek waar bruidsparen een kwalitatief goede trouwfotograaf kunnen vinden in de Benelux.
Alle trouwfotografen van Nederland, België en Luxemburg staan bij ons gerankschikt op kwaliteit. Elk kwartaal worden er namelijk nieuwe awards uitgereikt door een (wisselende) gerenommeerde internationale jury aan de beste, meest bijzondere en vernieuwende trouwfoto’s. Iedere trouwfotograaf kan een profiel aanmaken op onze website, maar de fotografen die de meeste awards winnen komen bovenaan de lijst te staan. De Masters of Wedding Photography is opgericht in 2014 en is sindsdien de meest gewaarde award in de Benelux onder professionele trouwfotografen en de meest betrouwbare plek voor bruidsparen om een kwalitatief goede trouwfotograaf te vinden.

Naast de online community worden er meerdere keren per jaar ook fysieke events georganiseerd waar trouwfotografen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Nationale en internationale sprekers krijgen jaarlijks een podium tijdens de Masters Seminars om onze community te inspireren en door te blijven ontwikkelen.
De Masters is bedacht, ontwikkeld en wordt breed gesteund door vele Nederlandse bruidsfotografen.

Klik hier om een account aan te maken, je portfolio te uploaden en in te sturen voor de aankomende wedstrijd.

 

Waarom zou je mee doen met de wedstrijden van de Masters?

Naast het aanmaken van een profielpagina waar je porfolio op getoond wordt en je direct gevonden kan worden door bruidsparen in jouw regio, is het ook mogelijk om elk kwartaal je foto's in te sturen om beoordeeld te worden door de beste trouwfotografen ter wereld.
De Masters of Wedding Photography is een onafhankelijke award voor de beste bruidsfotografie van Nederland, België en Luxemburg.
€500 prijzengeld wordt elke ronde gegeven aan de fotograaf (of fotografen) met de meeste awards in die ronde. (Wanneer meerdere fotografen op de eerste plaats in een ronde eindigen wordt het prijzengeld tussen hen verdeeld.)

Per ronde kan je 15 foto’s insturen, voor de eerste 5 foto's betaal je €10,- ex BTW per foto, daarna krijg je er 5 gratis. Dan betaal je weer €10,- p.s. voor foto's 11-15 en tot slot krijg je er weer 7 gratis om in te sturen.
Na het insturen van 10 foto's (twv €50) wordt je profielpagina zichtbaar of verlengd voor de duur van 1 jaar. Indien je een award wint, dan zal de zichtbaarheid van je profielpagina met 2 jaar verlengd worden.
Het meedoen aan fotowedstrijden stimuleert je als fotograaf om kritischer te gaan kijken naar je eigen werk en je bewust te worden van verbeteringen die je kan toepassen tijdens het fotograferen.
Na het winnen van een award mag het MASTERS logo gebruikt worden voor communicatiedoeleinden door de winnende fotograaf.
Aan het eind van het jaar zullen fotografen met de meeste awards mooie prijzen winnen, welke beschikbaar gesteld worden door onze partners en sponsors.  

 

Wanneer zijn de Masters in 2020?

Elk kwartaal, elk seizoen, elk jaar.

Ronde Insturen t/m Bekendmaking winnaars
25 3 maart eind maart
26 2 juni eind juni
27 6 oktober eind oktober
28 12 januari eind februari

 

 

Waarom een award voor bruidsfotografie?

De Masters of Wedding Photography NL, Be & Lux (MWP) is gestart vanwege de behoefte van Nederlandse bruidsfotografen voor een award die de beste Nederlandse, Belgische en Luxemburgse bruidsfotografie waardeert.

De beoordeling van de foto’s vindt dan ook alleen plaats door een vakjury van ervaren trouwfotografen. Hiermee voorkomen wij dat fotografen met een groot sociaal netwerk meer stemmen krijgen voor hun foto’s en op die manier prijzen kunnen winnen.

Voor de fotografen is het leerzaam om mee te doen aan deze wedstrijd omdat hun foto’s op het hoogste niveau beoordeeld worden. Indien er een award gewonnen wordt, dan is dit een mooie waardering voor het werk en een teken dat men op de juiste weg zit. Ook kan er veel inspiratie en geleerd worden uit de andere winnende foto’s.

Voor de bruidsparen is het belangrijk dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt in de kwaliteit tussen de vele fotografen in Nederland, België en Luxemburg. De Masters of Wedding Photography is een mooie manier om dat onderscheid duidelijk te maken aan iedereen die een echte goede trouwfotograaf zoekt.

Hoe gaat de jury te werk?

De 3 juryleden die wij voor elke ronde selecteren hebben zich al geruime tijd Internationaal bewezen in de bruidsfotografie. Hierdoor weten zij heel goed wat een goede bruidsfoto onderscheidt van een leuke bruidsfoto. Er zal onder andere gelet worden op: impact, emotie, sfeer, bijzonderheid, gebruik van licht, compositie en nabewerking.

Omdat er gekozen wordt voor internationale juryleden wordt de kans geminimaliseerd dat zij de ingezonden foto’s van een collega fotograaf herkennen.

Hoe wordt er beoordeeld?

  • Alle inzendingen worden anoniem beoordeeld, dus de naam van de fotograaf is daarbij niet zichtbaar en de juryleden zitten niet bij elkaar om te discussiëren over foto’s.
  • Indien 2 of 3 juryleden een stem geven voor een bepaalde foto dan krijgt deze foto een award
  • Een jurylid ziet niet welke foto er een stem heeft gekregen van een ander jurylid
  • Een jurylid mag maximaal een stem geven aan 10% van de inzendingen.
  • Er is geen minimum voor het aantal stemmen per jurylid

   

Like onze Facebook pagina