Het Belgische weer laat zich lastig voorspellen. Tijdens de trouwceremonie begon het helaas een beetje te regenen. Daardoor kwam de ceremonie wat eerder tot een einde en waren de gasten naar een droog plekje gevlucht. De kindjes wilden natuurlijk nog wel heel graag hun bloemetjes gooien. Weer of geen weer! Zij hadden er zichtbaar plezier in.

Er hing wat onweer in de lucht, maar na de trouwceremonie die toch buiten kon plaatsvinden was de sfeer ook wat ontladen. De ceremonie was mooi en emotioneel.

Het bruidspaar woont in China waar de bruid vandaan komt. De bruidegom komt uit Vlaanderen in België. Zij hadden het feest in België én in China.
Opvallend was dat de bruid erg bewust was van de camera. In de Chinese cultuur gaat men ook heel anders om met de trouwreportage dan “hier” in de Westerse wereld.

 

 

Deze foto is niet gepland. Kinderen zijn gewoon lekker zichzelf en zij maakten de foto en het moment heel erg spontaan. De kinderen namen hun taak super serieus en waren druk bezig met de bloemblaadjes. Daardoor waren zij niet gericht op het maken van “de” foto waardoor Annelies deze actie-foto kon maken met op de achtergrond het bruidspaar dat zichtbaar genoot van dit momentje.

Annelies houdt ervan als kinderen gewoon hun eigen ding kunnen doen. Zij probeert nog voor de ouders kunnen ingrijpen deze momentjes vast te leggen. Op deze foto is de persoonlijkheid van de kinderen ook echt goed te zien.

 

De fotografiestijl van Annelies is niet puur documentaire, maar zij probeert zich daar wel op te baseren gedurende de dag. Annelies is erg blij met de award die zij kreeg met deze foto. Zij hoopt nog vaak dit soort beelden te kunnen maken en vastleggen voor haarzelf maar vooral ook als herinnering aan een prachtige dag voor de bruidsparen.

 

 

 

Meer werk van Annelies Gailliaert  is te vinden op:

www.de-masters.nl/fotograaf/AnneliesGailliaert

& www.theweddingstory.nl

Tekst: www.theway2yourwedding.nl / Inge de Regt-Janssen

In opdracht van Masters NL

 

 

 

laat een reactie achter


gerelateerde blogposts

Shooting for Story and Print

By Andrew Funderburg

lees het verhaal

THE WAVE OF LOVE

Het verhaal achter de foto van Lex Draijer

lees het verhaal